Stručna analiza na Areni Sport, ovo su zaključci oko penala za Zvezdu, kartona Borjanu, spornih detalja u Nišu... (video)

Izvor: Sportske.net, 30.Sep.2018, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stručna analiza na ''Areni Sport'', ovo su zaključci oko penala za Zvezdu, kartona Borjanu, spornih detalja u Nišu... (video)

Stručni konsultant na ''Areni Sport'' Igor Radojičić prokomentarisao je nekoliko spornih situacija u proteklih nekoliko dana, kao i večerašnje detalje sa ''Čaira''.

Kako ste i navikli posle svakog kola, stručni konsultanti na ''Areni Sport'' daju svoje ocene ispravnosti pojedinih sudijskih odluka, tako je bilo i večeras, kada je gost u studiju bio Igor Radojičić.

Najpre je prokomentarisao jedanaesterac za Crvenu zvezdu koji je juče dosuđen na ''Rajku Mitiću'' >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << tokom utakmice sa ekipom Mladosti iz Lučana (2:1). Bila je to situacija koja je prethodila prvom Zvezdinom golu u ovom meču.

''Jeste Pavlović stavio ruke na igrača Crvene zvezde, ali sam uveren da dobar deo sudija ne bi ovo dosudio kao prekršaj. Razumem i sudiju, on je video kontakt, ali nije ni svaki kontakt prekršaj.







Pitanje je koliko ima povlačenja, moram da priznam da nije baš ubedljivo. Možda je nečega i bilo, ali uveren sam da ovakve stvari se u Ligi šampiona i Ligi Evrope ne bi sudile kao prekršaj'', prokomentarisao je Radojičić.

--

Tri dana ranije, Zvezda je gostovala u Kruševcu protiv Napretka, slavila je sa 3:0, a pažnju javnosti izazvao je sporni detalj s početka drugog poluvremena, kada je lopta pogodila u ruku golmana Crvene zvezde Milana Borjana van kaznenog prostora.

''Bilo je pitanje da li je to uopšte prekršaj, jer ga je lopta pogodila u ruku. Pogledajte koliko putuje ta lopta. Da li može da vas pogodi lopta koja putuje 30-40 metara? Nespretno, to je problem između igrača, nema veze sa sudijom.







Dakle, prekršaj - da.







A da na ovom snimku ne vidimo i igrača Zvezde - crveni karton sigurno. Ali, imajući u vidu da imamo i igrača Zvezde iza svog golmana, pa tek onda igrača Napretka, mislim da je žuti karton ispravna odluka'', zaključio je Radojičić.

--

Ono najsvežije oko čega se večeras podigla prašina, jeste nedosuđen jedanaesterac za Partizan u završnici prvog poluvremena, par minuta posle vodećeg gola Radničkog.

''Ovo je ozbiljna i komplikovana situacija. Da je Pankov odigrao glavom, pa ga lopta pogodila u ruku, onda nema penala, ali pošto ovde nema odigravanja glavom, lopta ide ka golu, on pomera ruku istovremeno kako pomera telo da bi odigrao glavom i ovo jeste prekršaj za kazneni udarac'', objašnjava Radojičić.

-- Što se tiče situacije iz uvodnog dela meča, kada je Nenad Lalatović žestoko protestovao pored aut linije zbog nedosuđenog prekršaja Ranželovića nad Miletićem, Radojičić smatra da je Mažić bio u pravu i da nije bilo elemenata za prekršaj.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.