Šteta, Lajpcig srušio Zvezdin rekord star 63 godine!

Izvor: Sportske.net, 14.Avg.2020, 09:55

Šteta, Lajpcig srušio Zvezdin rekord star 63 godine!

Zanimljiv podatak - rekord više nije u vlasništvu crveno-belih.

Iako je osnovan tek 2009. godine, RB Lajpcig je postao najmlađi klub ikada koji se plasirao među četiri najbolja najelitnijeg evropskog takmičenja.

Sa svojih 11 godina, Lajpcig je ispisao istoriju, oborivši rekord Crvene zvezde koja je imala godinu više kada se u sezoni 1956/57 plasirala u polufinale tadašnjeg Kupa šampiona, otkrio >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je Mondo.

Crvena zvezda tada nije uspela da dođe do finala, pošto ju je zausavila Fiorentina rezultatom 1:0, a ostaje da vidimo da li će Lajpcig uspeti da pobedi PSŽ i ode korak dalje, u veliko finale.

Treba istaći i to da je Lajpcig od svog osnivanja i najnižeg ranga takmičenja stigao do Bundeslige u rekordnom roku. Od 2016. godine Lajpcig se takmiči u Bundesligi, a već je sada u samom vrhu nemačkog fudbala i utisak je da će se u narednim godinama boriti sa Bajern Minhenom za titulu.

Utakmica PSŽ - Lajpcig na programu je u utorak u 21.00.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.