Stefanović: Ispred stadiona maketa tenka, nema elemenata krivičnog dela

Izvor: RTS, 27.Avg.2019, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Ispred stadiona maketa tenka, nema elemenata krivičnog dela

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je ispred stadiona Crvene zvezde postavljena maketa tenka i da se nadležno tužilaštvo izjasnilo da u tom slučaju nema elementa krivičnog dela.
Nebojša Stefanović je na konferenciji za novinare, upitan za navodni tenk koji su navijači postavili ispred stadiona, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je da se ne radi o pravom tenku, već maketi.

"Radi se o nečemu što podseća na tenk, ima gusenice i neku maketu kupole. Ne radi se o nečemu što može ugroziti život", naglasio je Stefanović.
On je preneo da se Ministarstvo obratilio nadležnom tužilaštvo i da je o tome obavestilo i Vojsku Srbije.
"Tužilaštvo se izjasnilo da nema mesta za postupanje policije. Kao što znate od oktobra policija vodi istrage na osnovu naloga tužilaštva", objasnio je on.
Stefanović je dodao da je izvršena kontradiverziona pretraga i da ne postoji nikakvo minsko-eksplozivno sredstvo, municija, ili bilo šta drugo šta može da ugrozi živote.
Rekao je da jedno komunalni organi mogu da ispitaju da li maketa zauzima parking ili drugu vrstu površine i da deluju, te podvukao da to više nije posao policije jer ne postoji element krivičnog dela.
"Policija spremna za utakmicu" 
Ministar je rekao i da je policija spremna za večerašnju utakmicu kvalifikacije za Ligu šampiona između Crvene Zvezde i švajcarskog Jang Bojsa u Beogradu.
"U potpunosti smo spremni sa dovoljnim brojem ljudi da obezbedimo utakmicu. Imamo jedinice na prilazima stadionu još od 7 ujutro", objasnio je Stefanović.
On je istakao da se policija priprema za svaku međunarodnu utakmicu i rekao da ne očekuje nikakve probleme.
Apelovao je na navijače da ne dozvole da navijačke strasti prerastu u nešto što bi narušilo tu sliku. 
"Moja poruka navijačima je da iskoriste ovaj dan kao dan kada će slaviti sa svojim timovima, a ne za nasilje. Nadam se i očekujem da će sve teći u tom pozitivnom pravcu", ukazao je Stefanović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vanja Udovičić ne bi o tenku, "da ne kvari"

Izvor: Mondo, 28.Avg.2019, 09:37

Ministar sporta i omladine Srbije Vanja Udovičić nije želeo da komentariše demilitarizovani tenk koji su navijači postavili ispred stadiona Crvene zvezde, navodeći da ne želi da govori o stvarima koje se dešavaju van sportskih borilišta...U Beogradu tenk, u Zagrebu traktor. Povratak u crne devedesete...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.