Izvor: RTS, 03.Dec.2020, 22:16

Stanković "zakuvao“ zimnicu, Zvezda overila proleće u Evropi

Crvena zvezda je osvojenim bodom u duelu sa Hofenhajmom obezbedila drugo mesto u grupi i plasirala se u eliminacionu fazu Lige Evrope. Utakmica nije bila atraktivna, ali cilj je ostvaren i pamtiće se samo rezultat.
Crveno-beli su želeli bod i ostvarili su cilj. Ekipa se organizovano branila i vrebala svoje šanse iz kontranapada. Protivnik je u takvoj igri bio opasniji, stvorio je nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izglednih prilika, ali Borjan je večeras bio neprelazan.

Visoki presing Hofenhajma na startu meča zbunio je igrače Zvezde. Ipak, brzo su se oslobodili pritiska i krenuli ka golu protivnika. Blok ispred Borjana odlično je funkcionisao pa golman crveno-belih nije imao previše posla.
Ipak, Zvezda je pre svega vodila računa o odbrani, a u napadu šta se uradi, a uradilo se malo toga.
Hofenhajm je pritiskom na zadnju liniju odbrane uspeo da poremeti organizaciju igre naše ekipe.
Zvezda je odgovorila takođe pritiskom na odbranu protivnika i nekoliko puta osvojila loptu, stvoreno je nekoliko poluprilika, ali nije bilo ozbiljnijih šansi. Taktičko nadmudrivanje dva trenera završeno je bez pobednika, ili obojica su pobedila.
U prvom delu igre Hofenhajm je bio bolji. Stvorio je protivnik više prilika pred golom Zvezde. S druge strane, crveno-beli su uputili samo jedan udarac ka golu protivnika.
Zvezda je strpljivom igrom tražila svoju šansu, pre svega iz kontranapada, nije je dočekala. Imala je naša ekipa nekoliko prilika, ali usamljen je bio Falčineli u napadu i nije mogao da se sam izbori sa odbranom protivnika.
U nastavku crveno-beli su u potpunosti prepustili sredinu terena protivniku, koji je sve češće bio pred golom Borjana. Hofenhajm je imao inicijativu. Međutim, Zvezdina odbrana je bila izuzetno disciplinovana i uspela je da zatvori sve prilaze golu. Neprelazan je bio Borjan, koji je u nekoliko navrata krajnjim naporom uspeo da sačuva svoju mrežu.
Na kraju zadovoljstvo na licima igrača obe ekipe, Zvezda je overila evropsko proleće, a Nemci prvo mesto u grupi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

NIKO KAO ZVEZDA! Crveno-beli oborili rekord SRPSKOG fudbala: Podatak za PONOS i ISTORIJU kluba!

Izvor: Kurir, 04.Dec.2020, 11:21

Crvena zvezda se plasirala u nokaut fazu Lige Evrope , usput oborivši jedan rekord što nijedan srpski klub nije uradio.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.