Stanković za Skaj: Malo je falilo da odem u redove najvećeg rivala

Izvor: B92, 06.Apr.2020, 08:33

Stanković za Skaj: Malo je falilo da odem u redove najvećeg rivala

Bivši as Lacija i Intera, a sadašnji trener Crvene zvezde Dejan Stanković, u razgovoru za "Skaj sports" analizirao je aktuelni momenat u italijanskom fudbalu.

Takođe, vratio se u igračke dane i otkrio je nove detalje sa početaka profesionalne karijere u inostranstvu.

Otišao je u Lacio i obeležio epohu "nebesko-plavih", ali je priznao da je vrlo lako mogao da završi u redovima najvećeg rivala, Rome.

"Bio sam veoma blizu potpisa sa Romom. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Takođe, kada sam imao 18 godina mogao sam i da pređem u PSŽ i Glazgov Rendžers. Ali na kraju sam potpisao za Lacio", rekao je Stanković.

U subotu je bilo tačno devet godina od možda najspektakularnijeg pogotka u njegovoj karijeri – gola Manuelu Nojeru sa centra terena.

"Taj gol protiv Šalkea je verovatno najčudniji koji sam postigao. Prošlo je tačno devet godina. Bilo je sjajno, ali tada se desilo veliko razočaranje. Šalke je odigrao sjajno Sve trofeje smo izgubili za nekoliko dana“.

Te sezone Inter je osvojio "tripletu", a reči koje je Stanković izgovorio izazvale su najveću pažnju na "čizmi".

"To su dve lepe i teške godine. Razlika je skoro deset godina. Što više vremena prolazi sve više shvatam koliko smo lepu stvar napravili sa Interom. Osvojili smo tri krune. Juventus godinama igra sjajno, ulažu ogroman novac, ali ne uspeva da to ponovi“.

"Jaz između Intera i Juventusa se smanjio, što je bilo očekivano posle dolaska Kontea u klub. Sa još jednim ili dvojicom igrača top nivoa Inter može da bude ozbiljan kandidat za titulu. Malo im nedostaje. Inzagi sa Lacio radi sjajan posao. Sjajan je dečko, mlad trener. Voleo bih da moj tim igra kao Inzagijev Lacio", istakao je Stanković.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.