Stanković i igrači: Ne spuštamo gard, ovo što radimo je istorijski

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2020, 22:41

Stanković i igrači: Ne spuštamo gard, ovo što radimo je istorijski

Čestitam igračima na fenomenalnoj borbi. Rekao sam juče da se nećemo braniti, a ako smo to uradili, onda je to bilo organizovano. Dobro smo spremili utakmicu, čekali naše šanse i iskoristili ih, rekao je večeras trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković posle pobedu u Gentu od 2:0.

"Polako idemo ka cilju i ka tome da proleće provedemo u Evropi. Pobedu bih posvetio igračima koji su ostali u Beogradu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << što zbog korona virusa, što zbog povreda i umora. Videli ste i sami da nisam lagao kad sam rekao da smo tim i da su za mene svi starteri. To smo pokazali danas, pobedom protiv Genta na njihovom terenu", rekao je Stanković na konferenciji za medije.

On je postao prvi Zvezdin trener koji je pobedio u Belgiji.

"Fenomenalno. Sjajan podatak. Lepo je pisati istoriju sa Zvezdom, mislim da je to san svakoga ko dođe u klub, bilo da je rukovodilac, trener, igrač... Jedni bez drugih ne možemo, drago mi je što smo napravili sjajnu grupu gde svi imamo zajednički cilj. Idemo korak po korak ka istoriji", rekao je Stanković.

Istakao je da će crveno-beli maksimalno pristupiti i narednim evropskim utakmicama.

"Dočekujemo Hofenhajm u sledećoj utakmici na našem terenu. Sve je moguće, dokle god postoji šansa da budemo prvi, moramo da verujemo u nju. Ne smemo da spuštamo gard, jer još ništa nije završeno. Upravo je zato fudbal interesantan, jer je čudna igra. Sa ovakvim pristupom, željom, voljom i organizacijom, imamo pravo da se nadamo svemu", poručio je Stanković.

Borjan: Ovo što radimo je istorijski

Kapiten Crvene zvezde Milan Borjan bio je izuzetno zadovoljan posle pobede nad Gentom.

Crvena zvezda savladala je Gent sa 2:0, a Milan Borjan je prvi put u Ligi Evrope sačuvao mrežu. Posle utakmice rekao je da je preponosan.

"Još jedna pobeda i ne stajemo ovde. Svaka čast momcima. Preponosan sam kao kapiten. Ovo što mi radimo je istorijski. Nadam se da da su navijači zadovoljni i da su svi zadovoljni".

Verovao je da će Zvezda pobediti i najavio je 2:0 pre utakmice.

"Ja uvek verujem u ovu ekipu, moraš da veruješ u ovakve momke, koji ostavljaju srce na terenu, koliko vole Crvenu zvezdu, navijače, klub, fudbal... Zato smo pobedili".

Još dve utakmice u Ligi Evrope.

"Ne stajemo, idemo dalje, probaćemo da budemo prvi u grupi, da napadnemo i da pobedimo preostale utakmice.Prvo Rad u nedeju, pa Hofenhajm u četvrtak. Idemo redom", rekao je Borjan.

Milunović: Zasluženo

Štoper Crvene zvezde rekao je da mu je drago što je postigao gol protiv Genta. Kao i protiv Olimpijakosa prošle godine u Ligi šampiona, Milunović je pogodio kada je bilo najpotrebnije.

"Iskreno nisam očekivao, nije bitno ko je postigao gol, drago mi je da sam to bio ja i da smo mirnije priveli utakmicu kraju", započeo je Milunović i dodao:

"Pokazali smo da smo ekipa i zasluženo smo pobedili". Zvezda je bila oslabljena.

"Svaki nam igrač nedostaje, pogotovo četvrtak nedelja, sistem takmičenja, prvenstvo, Kup, Liga Evrope...Pohvalio bih momke koji su zamenili ove koji nisu igraliKao što Mister kaže: 'Svaki igrač je prvotimac koji je u startnih 11'", zaključio je štoper.

Degenek: Ginućemo i dalje

Štoper Crvene zvezde Miloš Degenek hvalio je svoje saigrače posle trijumfa nad Gentom.

"Odigrali smo kvalitetnu utakmicu, bolje se ne može početi, na vreme smo davali golove. Odigrali smo fenomenalno, svi su bili sjajni, od Borjana do špiceva i trenera".

Očekuje ih još Liberec u gostima i Hofenhajm kod kuće.

"Još dve utakmice, imamo 9 bodova, Gent ima nula, Liberec 3, Hofenhajm 12, maltene je sve gotovo.Mi ćemo da ginemo i dalje, ostvarićemo što više pobeda, to nam je cilj",rekao je Degenek.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.