Stanković: Znamo koliko smo radili i žrtvovali se; Igrači: Ne stajemo ovde

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2020, 23:32

Stanković: Znamo koliko smo radili i žrtvovali se; Igrači: Ne stajemo ovde

Čestitam igračima, klubu, stručnom štabu i svim navijačima na ovom uspehu. Nije bilo lako izboriti sve ovo, znamo koliko smo radili, žrtvovali se i želeli „evropsko proleće, izjavio je večeras trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković posle remija protiv Hofenhajma i plasmana u drugu fazu Lige Evrope.

"Najavili smo to veoma hrabro i pre nego što je odigrana prva utakmica, jer smo znali šta imamo, kakvi smo i koliko to želimo. Tako da, još jednom, čestitam >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << momcima na večerašnjoj utakmici, na svakoj lopti smo bili, borili smo se jedni za druge i na posletku osvojili 10 bodova i kolo pre kraja obezbedili ''prezimiljavanje'' u Evropi", istakao je Stanković na konferenciji za medije.

Zvezdin trener potom je detaljnije analizirao meč protiv Hofenhajma.

"Imali smo Bena praktično na poziciji levog beka, Kangu koji se vratio iz povrede i bio na 60 posto mogućnosti, potom Vukanovića koji je četiri dana ležao sa temperaturom preko 38, te Gajića koji se nije odmorio otkako je počeo da igra. Nije moglo bolje, momci su izvukli maksimum", naveo je Stanković.

Dodao je da su njegovi igrači više puta uspeli da uspore napade protivnika, da oduzmu loptu i čeka svoju šansu.

"Oni su brzi i snažni, to se vidi odmah. Zašto bih izašao visoko i riskirao? Mi jesmo ugrožavali njih, nije da nismo. Realan sam i morali smo više da se fokusiramo na zatvaranje linija i kompaktnost trojice štopera koji su odigrali fenomenalnu utakmicu. Igra nije bila možda lepa za oko, ali pita se i protivnik, a oni su bili dobri večeras", rekao je Stanković.

Zvezda ima probleme sa povredama, ali Stanković ne traži alibi i tvrdi da, upravo, zbog zdravstvenog biltena sprema utakmicu po utakmicu.

"Kadrovska situacija je sve teža i nikako nam ne ide na ruku. Momci treba da se odmore, ali ne odustajemo. Imam 22 standardna igrača i oni to pokazuju iz meča u meč. Ove utakmice su za one fudbalere van stroja za koje jedva čekamo da se vrate, da budemo kompletni. Imamo paklen ritam do polusezone, čeka nas i Kup Srbije još. Ne šalim se kada kažem da spremamo meč po meč, jer samo tako mogu da znam koga imam na raspolaganju, ko je zdrav, ko je umoran", navodi Stanković.

Kako je otkrio, dogode se situacije u kojima je neko zdrav, ali previše umoran i rizično ga je staviti da igra, jer može da se povredi i da ga onda izgubi na duže vreme.

"Juče sam zakasnio na konferenciju za štampu, jer sam analizirao ko se kako oseća da bih izveo najboljih jedanaest na teren. Nema alibija, idemo da izvučemo maksimum iz svake utakmice. Nije bilo lako igrati protiv Hofenhajma, možda nemaju zvučno ime, ali fantastične pojedince imaju "zaključio je Stanković.

Borjan i Milunović: Nije mala stvar, ne stajemo ovde

Kapiten i golman Crvene zvezde Milan Borjan, kao i defanzivac Nemanja Milunović, izjavili su nakon plasmana srpskog kluba u nokaut fazu Lige Evrope, da je ključ uspeha timska hemija i naporan rad, kao i da se Crvena zvezda neće zaustaviti i zadovoljiti ostvarenim uspesima.

"Ne stajemo, idemo dalje. Odbrambeno fenomenalno odigrana utakmica, a napadački smo malo žurili, ali bitno da smo prošli dalje. Pripremamo se za nastavak prvenstva, a potom i za Liberec i naravno čekamo proleće u Evropi", rekao je Milan Borjan nakon meča.

Zvezdin kapiten vlasnik je mnogih rekorda, a jedan od njih je broj odigranih mečeva i osvojenih bodova u grupnoj fazi Lige Evrope.

"Daće Bog da oborimo sve rekorde, to radimo od kad sam došao ovde, svaka čast momcima, fenomenalno su odigrali i samo ovako treba da nastave", dodao je čuvar mreže Crvene zvezde.

Borjan je izjavio da srpski klub ide na pobedu i protiv Slovana, iako su obezbedili evropsko proleće.

"Nije mala stvar, nezgodna je grupa, ostavili smo srce na terenu, borili se za klub, ostvarili 10 bodova i idemo da pobedimo i Slovan i povećamo koeficijent", zaključuje Borjan.

"Svi smo odigrali sjajnu utakmicu, ispunili cilj da prođemo dalje, žao mi je što nismo postigli gol danas i pobedili, ali najvažniji je cilj", rekao je Nemanja Milunović.

Zvezdin defanzivac istakao je da uživa u uspesima od kad je došao u srpski klub.

"Iskreno, prvi dan kada sam došao u Zvezdu sam rekao da bih voleo da nastavimo niz u Evropi. Četvrtu godinu zaredom smo tu, drugi put izboreno je evropsko proleće i nadam se da ćemo nastaviti u takvom ritmu", dodaje štoper.

"Momci će dati sve od sebe, sve ovo je plod truda i rada na terenu i van njega. Teško je bilo, zbog svega vezanog oko koronavirusa, ali svi su naporno radili kad god i kako god su mogli. Ključ uspeha je svlačionica", zaključuje Milunović.

Gajić: Zacrtani cilj je ostvaren

Milan Gajić je, posle još jedne lavovske borbe i zasluženog boda, istakao da je ovo bila zaista tvrda utakmica, kao i da je Borjan ponovo fantastičnim odbranama pomogao crveno-belima da dođu do desetog, istorijskog boda.

"Zaista jedna tvrda, teška utakmica. Mislim da smo i jedni i drugi igrali na rezultat, bez puno prilika. Na kraju je Borjan sa svojim fantastičnim intervencijama, na koje nas je već i navikao, je pomogao ekipi. Krvarili smo od prvog do poslednjeg trenutka kao pravi tim. Uspeli smo da obezbedimo, kolo pre kraja grupne faze, proleće u Evropi i ostvarimo naš zacrtani cilj",istakao je Gajić.

Fantastičan uvod utakmice priredili su navijači koji su iza juga Marakane organizovali prelepi vatromet za naše igrače.

"Početak je zaista bio impresivan. Osetili smo prisustvo naših navijača kao i na svakoj utakmici. Nažalost nisu tu sa nama, da nas sa tribina bodre. Mislim da bi ovo bila jedna prelepa jesen da su i navijači bili na stadionu. Počinjemo da se navikavamo, nažalost, da igramo bez njih, ali se nadam da će se i to u narednom period promeniti", podvukao je Milan Gajić.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Situacija je sve teža i teža i nikako nam ne ide na ruku"

Izvor: B92, 03.Dec.2020

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković još jednom je čestitao igračima, klubu, stručnom štabu i svim navijačima na plasmanu tog kluba u nokaut fazu Lige Evrope...Šampion Srbije je remizirao u Beogradu sa Hofenhajmom 0:0 i kolo pre kraja grupne faze obezbedio "proleće" u Evropi..."Najavili smo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.