Stanković: Svesni smo da se titula ne osvaja u avgustu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Avg.2020, 14:45

Stanković: Svesni smo da se titula ne osvaja u avgustu

Svakoj narednoj utakmici prilazimo maksimalno, za nas je svaka kao derbi i želimo pobedu, ali svesno smo da se titula ne osvaja u avgustu, poručio je danas trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković.

Zvezda, posle dva startna trijumfa u Superligi protiv Novog Pazara i Radničkog, u nedelju gostuje Mačvi iz Šapca.

"Ovo će biti treći meč u osam dana. Izlazimo iz priprema, ali spremamo se da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ne napravimo kiks. Znamo kako Mačva igra i na osnovu toga ćemo se potruditi da nas ne iznenade, već da reagujemo pravovremeno i ne prospemo bodove. Neminovno je da se nekad kiksne, umor, zasićenje i svi faktori ulaze u to, ali to pravi razliku u velikim klubovima. Za nas je svaka utakmica derbi, idemo bod po bod, svaki je važan. Ne gledamo tabelu, fokusirani smo na nas. Znamo kalendar, spremili smo se dobro za to. Ukalkulisamo smo sve, imamo širom roster, odlične igrače. Sa velikom željom dočekujemo svaku sledeću utakmicu, ali titula ne može da se osvoji u avgustu", rekao je Stanković na konferenciji za medije.

Prema njegovim rečima "rotacija" igrača je neminovnost i dodao da je zdravstveni bilten sve bolji i bolji.

"Ben je odličan bio po ulasku sa klupe u meču protiv Radničkog. Na pripremama nije igrao, ali jasno je koliko je važan za nas. Ne želimo da pogrešimo, bitno je da se on oseća spremno. Videću sutra da li će početi, ima još dva dana do utakmice. U svakom slučaju, da li od starta ili sa klupe - on će biti spreman da odgovori zahtevima. Što se Kange tiče, nerealno je očekivati ga u nedelju. Krenuo je juče da trenira, ne želim da reskiramo sa njim. Pričao sam i za Sanoga tako, trpeli smo kritike da ga sačuvamo i sada imamo odličnog igrača. Razgovarao sam sa Kangom juče, izneo mu kako želimo da izgleda na terenu, šta treba da radi i on to savršeno razume. Tandem Katai - Spiridonović nam je doneo direktnost i odlučnost".

Stanković je istakao da će pomno pratiti mečeve Lige šampiona , jer od duela Juventus - Lion i Barselona - Napoli, zavisi od koje faze kvalifikacija će crveno-beli startovati.

"Volim da gledam Ligu šampiona. Biće mi čudno da navijam za Juventus, ali šta je tu je. Bolje rečeno, navijaću da Lion izgubi. Što se tiče domaćinstava i toga gde ćemo igrati naše utakmice, do nas je stigla informacija da ukoliko se neka zemlja označi kao rizična za COVID-19 virus, onda će biti odabran drugi grad domaćina. Nama navijači prave razliku, ako se igra pred praznim tribinama, onda je svejedno gde će to da bude. Znamo naše ciljeve", poručio je Stanković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.