Stanković: Preponosan sam na moje igrače; Borjan, Degenek i Gajić: Fenomenalna pobeda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2020, 23:23

Stanković: Preponosan sam na moje igrače; Borjan, Degenek i Gajić: Fenomenalna pobeda

Crvena zvezda je pružila jednu od najboljih partija u evropskim takmičenjima, barem u novijoj istoriji, i savladali Slovan iz Libereca rezultatom 5:1. 

Ponosan na svoje izabranike i pun reči hvale posle meča bio je Dejan Stanković.

"Lepo veče za svakog zvezdaša. Čestitke idu kapitenu, igračima, svima u stručnom štabu i klubu. Ovo je put koji smo zacrtali od početka i od kog nećemo odustajati. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Bitno je da verujemo, kao što jesmo večeras. Meč smo dobro spremili, do detalja, momci su bili perfektni, znali su šta i kako treba da rade i kada je tako, onda to bude fenomenalno veče. Žao mi je što nema navijača. Zamislite ovu utakmicu pred 55 hiljada Delija. Mnogo mi je krivo što nisu tu, voleo bih da se „sjure“ na Marakanu i budu uz nas. Večeras se uživa, biće momenata kada neće biti lako, ali oni će biti uz nas. Jedva čekam da se vrate na stadion, a još jednom čestitam svima u klubu. Preponosan sam na moje igrače, to su moji lavovi, pravi momci i veliki ljudi. Večeras slavimo, sutra već nastavljamo da radimo", počeo je Stanković.

Nije štedeo reči hvale Stanković za svoje igrače.

"Preponosan sam na njih. Zaslužili su ovakav meč. Oni pošteno rade, vredno treniraju i dobro se ponašaju. Vole klub, vole da nose dres Crvene zvezde i poštuju navijače. Drago mi je što se desila ovakva utakmica, jer je to potvrda njihovog zalaganja i velikog odricanja. Znamo šta i kako radimo i ovo je Crvena zvezda kakvu želim. Zapravo, od početka to funkcioniše tako gde svi imamo otvoren, pošten, prijateljski i direktan odnos. Rastemo iz dana u dan. Nije bilo lako posle 0:0 sa Javorom i opravdanih kritika da se izađe na teren i savlada Slovan Liberec rezultatom 5:1. Mi smo i Javor mogli da pobedimo ubedljivo, ali smo uspeli da istrpimo kritike, isčistimo glavu i da gledamo ka napred. Ova grupa to može, siguran sam da ovo nije naš maksimum. Rekao sam im u svlačionici da ću biti još „gori“ prema njima, jer vidim šta mogu. Večeras smo podigli lestvicu".

Pohvalio je Stanković i svog asistenta Nebojšu Miloševića koji je predvodio ekipu sa klupe večeras.

Milošević: Ponosan što sam deo Zvezde

Predvodio je ekipu sa klupe u večerašnjem trijumfu - Nebojša Milošević, koji je bio prezadovoljan i pun emocija posle trijumfa.

"Izuzetno pozitivni utisci. Presrećan sam, kao i svi ljudi koji pripadaju crveno-beloj porodici. Ponosan sam što sam deo grupe i kluba, a posle ovakve utakmice, zaista su maksimalno pozitivne emocije. Gust nam je raspored, već u nedelju gostujemo Radniku, pa dočekujemo Gent, ali igrači su se spremali za to i verujem da mogu da iznesu. Idemo meč po meč, mnogo utakmica i ciljeva -počeo je Milošević.

Kao ključnu stvar u večerašnjem trijumfu, Milošević navodi sjajnu pripremu meča.

"Pokazali smo u Nemačkoj da možemo da se takmičimo. Ostvarili smo pozitivan rezultat, a izvršena je i nadogradnja posle meča sa Hofenhajmom u smislu naše igre. Predvođeni Dejanom Stankovićem, svi u stručnom štabu smo na adekvatan način prezentovali fudbalerima kako možemo da pobedimo. Uspeli smo da neutrališemo njihove kvalitete koji se ogledaju u čvrstini, agresivnosti, defanzivnom bloku, kao i kontranapadima preko kojih su eliminisali protivnike u kvalifikacijama, pa i pobedili Gent. Nametnuli smo naše prednosti, dobro smo napadali prostor i zasluženo osvojili tri boda. Pokazali smo da možemo da se takmičimo u Ligi Evrope, da smo sposobni da osvajamo bodove, a lestvica je sad još više podignuta", zaključio je Milošević.

"Bio je odličan, za desetku. Počeo je da unosi slike u kancelariju, stavio je neseser na sto, već se brinem polako. Šalu na stranu, bili smo na na nivou. Svi koji nas okružuju su deo ovog uspeha, jer su sjajno pripremili meč. Ipak, da momci nisu ovako izašli na teren, ništa od toga ne bi bilo. Nisam pratio rezultat meča Gent - Hofenhajm, već sam tek posle našeg meča sam čuo koliko se završilo. Našu utakmicu sam gledao iz lože, imao sam komociju, malo sam se drao, možda su me prisutni i čuli, ali je sve dobro ispalo".

Pohvalio je Stanković i Aleksandra Kataija, čiji će fenomenalni slalom kod četvrtog gola biti zauvek zapamćen kod zvezdaša.

"Pokazao je da je „Magiko“, kako ga i zovu. Znam da mi on ne bi dozvolio da ga izdižem iznad kolektiva, jer je lider i majstor sam po sebi koji obožava grupu, igrače. Ne treba da zaboravimo ni ostale starije momke koji nose našu mladost na koju treba da budemo ponosni", zaključio je Stanković posle velike Zvezdine pobede.

Borjan: Fenomenalan jubilej

Kapiten Crvene zvezde i čovek koji je večeras upisao svoj 150. nastup u klubu Milan Borjan nije krio zadovoljstvo posle najubedljivije pobede u grupnoj fazi evropskih takmičenja.

"Fenomenalna utakmica večeras. Držali smo se svega što smo se dogovorili sa stručnim štabom na čelu sa Dejanom Stankovićem. Želim da se zahvalim momcima i svima u klubu na ovakvoj odličnoj utakmici, na pobedi, ali i na tome što su ulepšali moj jubilej – 150. utakmicu u Crvenoj zvezdi. Neverovatan je osećaj, ovo je nešto posebno za mene i treba da nastavimo ovako", istakao je Borjan.

Kapiten je istakao da treba biti koncentrisan i da je ovo samo jedna prepreka u nizu.

"Zvezda je hiljadu puta pokazala otkako sam ja u klubu, a to je već četiri godine, dosta dobrih partija. Ova utakmica se izdvaja zbog rezultata, postigli smo pet golova, ispisali smo zlatne stranice naše istorije. Čestitam momcima, imamo još mečeva koje treba da odigramo, ovo je samo jedna prepreka. Očekuju nas još četiri duela u Ligi Evrope, moramo da ostanemo koncentrisani i da već u sledećem kolu protiv Genta, ovde na Marakani, probamo da pobedimo i osvojimo nova tri boda".

Ne voli Zvezdina hobotnica da sebe stavlja u prvi plan, a na terenu je pokazao zašto je kapiten crveno-belog tima.

"Svaka odbrana je bitna. Nemam mnogo komentara o mojim odbranama, zato što smo mi jedna grupa pravih, iskrenih prijatelja kako u svlačionici tako i van nje. Ja radim za tim, baš kao i oni za mene. Tačno je da sam vikao da se ne troše u poslednjih petnaestak minuta, jer imamo gust raspored. Imali smo rezultat ceo meč i onda sam tražio od ekipe da ne uđemo u bespotrebnu „trakalicu“, nego da se odmaramo, da budemo iza lopte. Momci su u oba poluvremena odradili fenomenalan posao i sve čestitke za tim".

Na kraju, Borjan je naglasio šta je ključ uspeha ekipe.

"Celo prvo poluvreme je bilo izvanredno. Koncentracija jeste pala, trebalo je da reagujemo drugačije posle primljenog gola, ali to je fudbal. U drugom poluvremenu smo odlično izašli, jer znamo što smo ovde. Ispoštovali smo sve što smo se dogovorili u svlačionici. Verujem da je ključ uspeha to što smo mi drugari i na terenu i van terena", podvukao je Borjan.

Gajić: Ostvarena prva prepreka ka cilju

Desni bek Milan Gajić izneo je utiske posle postignutog prvog gola u evropskim duelima za Crvenu zvezdu.

"Najbitnije je da smo upisali prvu pobedu u grupnoj fazi Lige Evrope. Srećan sam zbog gola, međutim na prvo mesto stavljam pobedu, koja nam mnogo znači u ovom trenutku. Imali smo cilj da upišemo prva tri boda, znali smo da je Slovan fizički jaka ekipa, što su pokazali i protiv Genta. Imaju jako dobar kontranapad, stoje u niskom bloku i iz tih situacija pokušavaju da kazne rivala. Međutim mi smo odigrali perfektnu utakmicu, u defanzivi smo bili izuzetno dobri , nismo im ostavljali puno prostora i na kraju slavili. Ostvarili smo prvi korak ka cilju koji smo zacrtali, a to je da prezimimo u Evropi", istakao je Milan Gajić.

Govorio je defanzivaci o fenomenalnoj igri El fardu Bena koji je postigao dva i upisao jednu aistenciju na večerašnjem duelu.

"Odlično se slažem sa Benom, pričam francuski pa se iz tog razloga još bolje razumemo. Ne treba trošiti reči o njemu, radi se o fenomenalnom igraču i još boljem saigraču. Ovom prilikom bih čestitao kapitenu Milanu Borjanu na 150. utakmici koju je odigrao večeras za Crvenu zvezdu".

Osvrnuo se defanzivac i na podršku koju su navijači poslali crveno-belima putem koreografije koja je specijalno pripremljena za utakmicu protiv Slovana.

"Bilo je zaista fenomenalno videti koreografiju na severnoj tribini, jedna prelepa slika. Izuzetno mi je krivo što večeras nije bilo 55.000 ljudi, kao što to obično bude kada su evropske utakmice na Marakani. Ova vremena su zaista teška za sve nas, nažalost smo počeli da se navikavamo da igramo pred praznim tribinama. Iskreno se nadam da će se to što pre promeniti i da ćemo imati punu Marakanu iza sebe",  zaključio je Milan Gajić.

Degenek: Pobedu posvećujem navijačima

Štoper Miloš Degenek nije krio zadovoljstvo zbog prikazane fenomenalne igre i postignutih pet golova.

"Mislim da smo igrali izuzetno dobro večeras, nažalost primili smo jedan gol, bilo bi lepše da je rezultat bio 5:0, međutim i više smo nego zadovoljni večerašnjim izdanjem. Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice, držali smo se plana i to je bilo dovoljno za ubedljivu pobedu protiv Slovana.Ambicije i posle ove utakmice ostaju iste, cilj nam je da ostvarimo što više pobeda u grupi, kako bismo uspeli da prođemo grupnu fazu", rekao je Miloš Degenek.

Izabranike Dejana Stankovića već za tri dana očekuje sledeći izazov u Superligi Srbije.

"Već u nedelju očekuje nas sledeća utakmica u nacionalnom prvenstvu. Nema vremena za slavlje, nemamo često priliku ni da viđamo naše najbliže. Raspored je veoma gust, dane provodimo u karantinu i igramo utakmice, međutim to je naš posao. Zahvalio bih se još jednom svima na velikoj podršci. Ambijent je zaista bio fenomenalan, koreografija je tome mnogo doprinela. Falili su nam samo naši navijači na tribinama kako bi večerašnja utakmica bila savršena. Upravo zbog toga posvećujemo pobedu svima onima koji nisu mogli da budu ovde večeras", zaključio je Miloš Degenek.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.