Izvor: RTS, 24.Jun.2021, 13:11

Stanković: Naša obaveza je da pokušamo da imamo još uspešniju sezonu

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stankovich, pred početak priprema za novu sezonu, rekao je da veruje da ova godina može da bude uspešnija od prethodne.
Stanković je prethodne sezone Zvezdu odveo do duple krune i proleća u Evropi.

"Zvezda je velika obaveza. Ovde je lepo, ali i teško. Ne bežimo od obaveza, ambicija i ciljeva i tako gledamo i na ovu sezonu. Ne odustajemo od zacrtanih stvari. Sve što možemo da "napadnemo", to >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ćemo i atakovati kao i prošle godine. Bitna je grupna faza u Evropi, kao i prvenstvo i Kup. To su ciljevi i stvari koje zaslužuje Zvezda i naši navijači", rekao je Stanković.
Crveno-bele već 21. jula očekuje početak kvalifikacija za Ligu šampiona u drugom kolu kvalifikacija, a potencijalni rivali su Makabi Haifa i Kairat.
"Da bi ušao u grupnu fazu elitnog evropskog klupskog takmičenja, moraš da pobeđuješ šampione. Mi jednog takvog protivnika imamo već u drugom kolu, dva jaka kluba, ko god da prođe imaćemo izuzetno težak zadatak, iako smo mogli i gore da prođemo na tom žrebu. Biće teško, ali ne odustajemo od cilja. Sačuvali smo okosnicu tima, time sam veoma zadovoljan. Strpljivo radimo na pojačanjima, radi se o dva do tri ciljana igrača, koja treba da donesu kvalitet grupi kako bismo na pravi način napali kvalifikacije za Ligu šampiona".
Stankovich je govorio konkretnije o potencijalnom pojačanju na poziciji napadača.
"Napadač je jedno od odgovornijih mesta u timu, radi se o igraču koji donosi prevagu i razliku, kvalitet, golove, bodove. On direktno utiče na neke stvari. Mi već 17. jula počinjemo takmičenje u prvenstvu, četiri dana kasnije kreću i kvalifikacije za Ligu šampiona. Nadam se da ćemo u narednih sedam dana završiti i taj deo priče koji se tiče dovođenja napadača", zaključio je Stanković.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.