Šta rade ruski specijalci na nebu iznad Hrvatske?

Izvor: B92, 03.Jun.2019, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta rade ruski specijalci na nebu iznad Hrvatske?

Beograd -- Ruski specijalisti će uskoro obaviti posmatrački let iznad teritorije Hrvatske u okviru Sporazuma o otvorenom nebu.

"Let će biti izveden u ruskom avionu AN-30B iznad teritorije Hrvatske sa zagrebačkog aerodroma. Maksimalni domet leta će biti 1.300 kilometara", saopštio je list Oružanih snaga Rusije "Crvena zvezda", a prenosi Sputnjik.

Ruski izviđački avion će leteti po dogovorenoj putanji, a u njemu će se takođe nalaziti i hrvatski stručnjaci. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Oni će pratiti redosled primene opreme za nadzor i poštovanje odredbi predviđenih sporazumom.

Drugi let u okviru Sporazuma o otvorenom nebu vršiće zajednička misija Italije, Mađarske i Finske. Mađarski izviđački avion An-26 će izvršiti izviđački let iznad teritorije Rusije i Belorusije sa aerodroma Kubinka. Ruski specijalisti će takođe biti u avionu An-26. Datumi letova se ne navode.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.