Šta će se desiti kad Sunce umre? VIDEO

Izvor: B92, 09.Dec.2019, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta će se desiti kad Sunce "umre"? VIDEO

Sve dobre stvari moraju doživeti kraj, pa ni naše Sunce, koje održava život na Zemlji, nije izuzetak.

Da bi ovo ilustrovao, ESO je podelio zastrašujuću vizuelizaciju koja pokazuje šta će se desiti kada se naša zvezda ugasi.

Zvezde su napunjene vodonikom koji sagoreva izuzetnom brzinom, a kada gasa nestane, prošire se u gigantske "crvene divove", "usisavajući" sve na svom putu. U slučaju najnovijeg video-snimka ESO-a, ovo uključuje i planetu Zemlju. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Samo je pitanje vremena kada će naše Sunce dostići ovu fazu života, što će se desiti za oko pet milijardi godina, tako da trenutno nema razloga za paniku povodom sudnjeg dana, piše Sputnjik.

Ovi crveni divovi na kraju troše svoje spoljašnje slojeve, ostavljajući za sobom svoja izgorela, ultragusta jezgra, kada ih nazivaju "belim patuljcima".
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zastrašujući video: Šta će se desiti kada naše Sunce "umre"?

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Dec.2019

Sve dobre stvari moraju doživjeti kraj, pa ni naše Sunce, koje održava život na Zemlji, nije izuzetak.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.