Simić i Babić pred Napoli: Apetiti porasli, sada smo opasniji

Izvor: RTS, 27.Nov.2018, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simić i Babić pred Napoli: Apetiti porasli, sada smo opasniji

Vezni fudbaler Crvene zvezde Veljko Simić izjavio je da je igra sa meča protiv Liverpula (2:0) recept za gostovanje kod Napolija i poručio da, dokle god postoji šansa, nada se da prođu grupnu fazu Lige šampiona. Srđan Babić kaže da je trijumf nad Liverpulom (2:0) uvećao ambicije prvaka Srbije i da u Napulj idu sa ciljem da naprave novo iznenađenje. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Ako smo mogli protiv vicešampiona Evrope, svakako da možemo protiv Napolija. Treba da ponovimo mirnoću i samopouzdanje na sredini terena, to je jako dobro funkcionisalo protiv Liverpula. Nadam se da će i u Napulju isto tako biti", navodi Simić u razgovoru sa novinarima pre puta u Napulj.

Na pitanje da li se nada osmini finala elitnog takmičenja, Simić je potvrdno odgovorio.
"Zašto da ne? Sportski je nadati se", kaže Simić.
Ipak, 23-godišnji fudbaler ne želi da daje obećanja, već samo da će ekipa dati maksimum.
"Ne dajemo obećanja, iako smo na krilima pobede protiv Liverpula. Sada smo opasniji... Idemo sa većom dozom samopouzdanja u Italiju protiv tima koji može da pobedi svakog na svetu. Ne pretimo nikome, idemo da damo sve od sebe", ističe Simić.
Zvezda je pokazala da može sa najjačima osvajanjem četiri boda u jakoj grupi sa Liverpulom, Pari Sen Žermenom i Napolijem, smatra Simić.
"Zavisi puno i od Napolija, a mi ćemo pokušati da ponovimo prethodni meč", kaže on.
Napoli je, dodaje Simić, sada jači jer su se navikli na sistem čuvenog trenera Karla Ančelotija.
"Napoli je iskristalisao ekipu, u Beogradu su se prilagođavali novom treneru, a sada su se adaptirali i očekujem da bude drugačije. Opet, mi imamo veće iskustvo u Ligi šampiona, odigrali smo četiri jake utakmice. Nije malo, to se i videlo protiv Liverpula i očekujem da budemo konkurentniji nego u prvom duelu u Beogradu."
Naglasio je i da je značajno to što će Crvena zvezda imati podršku navijača, posle odslužene kazne Uefe za gostovanja u Parizu i Liverpulu.
"Mnogo će nam značiti. Svi znaju koliko su nam važni, za 20-30 odsto smo jači kada imamo navijače, koji nam daju vetar u leđa", zaključio je on.
Babić: Porasli su apetiti, Napoliju neće biti lako
Fudbaler Crvene zvezde Srđan Babić kaže da je trijumf nad Liverpulom (2:0) uvećao ambicije prvaka Srbije u Ligi šampiona i da u Napulj idu sa ciljem da naprave novo iznenađenje.

"Očekivanja su porasla posle pobede nad Liverpulom, apetiti su veliki i ne idemo u Napulj samo da odigramo utakmicu, već da napravimo nešto. Imamo dosta problema sa povredama, ali nadamo se pozitivnom ishodu", rekao je Babić novinarima pred put u Napulj.
Mladi štoper podseća da Liverpul nije šutnuo u okvir gola Napolija u Italiji, a da je Pari Sen Žermen bio na pragu poraza.
"Napoli je nadigrao i Liverpul i Pari Sen Žermena u Napulju. Možemo da očekujemo sličnu utakmicu kao u Beogradu, s tim da će Italijani napraviti male korekcije. Mi nemamo mnogo toga da menjamo. Sigurno je da Napoliju neće biti lako", kaže Babić i najavljuje da se Zvezda neće braniti kao Kjevo protiv Napolija minulog vikenda (0:0) u Seriji A.
Član omladinske selekcije Srbije koja je bila prvak sveta na Novom Zelandu ističe da svaki bod u elitnom takmičenju jako puno znači.
"Na Marakani su uvek drugačije utakmice. Naša publika, atmosfera, nismo izgubili na našem terenu. Sve je drugačije na gostovanju, ali ne predajemo se unapred", istakao je Babić.
Babić priželjkuje da će imati šansu sličnu kao u Liverpulu, kada je propustio da donese vođstvo crveno-belima.
"Iznenadila me je ta lopta, Mane je spustio glavu i nisam očekivao da ću imati takvu šansu. Nisam mogao da reagujem, samo me je lopta pogodila u nogu... Ako bude slična prilika, verujem da ću postići gol", zaključuje bivši defanzivac Vojvodine i Sosijedada.
Utakmica 5. kola C grupe Lige šampiona između Napolija i Crvene zvezde igra se u sredu na stadionu San Paolo od 21 sat, uz prenos na RTS-u.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.