Sećanja Zvezdinih asova u susret meču sa Bajernom (VIDEO)

Izvor: 011vodič.com, 05.Sep.2019, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sećanja Zvezdinih asova u susret meču sa Bajernom (VIDEO)

Još 13 dana je ostalo do prvog meča Crvene zvezde u njenom drugom učešću u Ligi šampiona. Prvak Srbije gostovaće 18. septembra Bajernu u Minhenu. Ovo je podsećanje na minule, nezaboravne duele beogradskih crveno-belih i Bavaraca. Bilo ih je ukupno pet.
Na meču Nemačka – Holandija, naša kladionica nudi kvotu 5.90 za igru 2&GG.
Zvezdašima je svakako najmiliji onaj na putu ka Bariju, u revanšu polufinala 1991. Međutim, prvi zvaničan duel odigran >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << je 1979. Crvena zvezda je u Minhenu izgubila 0:2, a u Beogradu zaigrala sjajno. Na terenu je tada bio i levi bek Milan Jovin.
U revanšu smo do 60. minuta igrali najbolju utakmicu za pet godina u Zvezdi. Potpuno smo ih nadigrali, vodili smo sa 3:0, ali smo pri kraju meča psihički pali. U toj generaciji Bajerna igrali su vrhunski igrači kao što su Rumenige, Henes, Nidermajer. Asistirao sam za prvi gol Duletu Saviću, krenuli smo da stvaramo šansu za šansom, a već smo na početku drugog poluvremena vodili sa 3:0. Pomislio sam da možemo da damo još pet. Ostaje žal što nismo prošli, ali ipak je Bajern evropski velikan – seća se Jovin.

Nisu se od tada videli 12 godina, a onda je Bajern stao pred Crvenu zvezdu u polufinalu tadašnjeg Kupa šampiona. Preokretom i golovima Pančeva i Savićevića, crveno-beli su iz Minhena doneli 2:1. Kada je Mihajlović u prvom poluvremenu revanša savladao Aumana, ništa nije nagoveštavalo triler. Ipak, Nemci su preokrenuli, kod 2:1 imali kolosalnu šansu i stativu. Ostalo je istorija…
– Utakmica sa Bajernom bila je nešto posebno u tom ciklusu, a za mene je možda bila i važnija od finala, jer smo u toj utakmici pokazali sav kvalitet koji smo imali. Atmosfera na toj utakmici bila je neverovatna, pun stadion. Bilo je teško u Minhenu kada smo slavili sa 2:1 i znali smo da će u Beogradu biti još teže. Posle poslednjeg zvižduka bili smo presrećni, plasirali smo se u finale, izbacili veliki Bajern. To je jedan nezaboravan osećaj. Bajern je i sada fantastičan tim, sigurno jedan od najboljih u Evropi. Ipak, nisu neranjivi. Oni su svesni svoje snage. Savet današnjoj generaciji Zvezde je da kod Nemaca nikada nema odustajanja, igraju do kraja, do poslednjeg zvižduka i toga moraju biti svesni. Ali treba ući hrabro u meč pa ni iznenađenje nije nemoguće – priča Jovinov kolega po poziciji Slobodan Marović, član tima koji je osvojio evropsku krunu.

Najzad, rivali su se poslednji put susreli oktobra 2007. Liga Evrope tada nije igrana dvokružno. Akter tog meča i strelac gola sa 35 metara bio je doskorašnji kapiten crveno-belih Nenad Milijaš.
 Sve Zvezdine generacije koje su igrale sa Bajernom pokazale su da mogu da se nose sa Nemcima, iako su oni u svaki duel ulazili kao apsolutni favoriti. Jedno od najlepših sećanja svih navijača sigurno je polufinalni duel posle kojeg se klub plasirao u finale Barija. Ti mečevi su uvek nosili mnogo uzbuđenja i neizvesnosti i nadam se da će to i ova generacija dokazati. Moja generacija je imala priliku, ali je ipak u poslednjim momentima meča zaustavljena. Vodili smo 2:1, ali smo u poslednjih desetak minuta ipak posustali. Sada se situacija ponavlja, Bajern je apsolutni favorit, ali verujem da sve ono što su učinile prethodne generacije može da motiviše i ovu – rekao je Milijaš.

Bajern protiv Crvene zvezde. Šesti čin.

The post Sećanja Zvezdinih asova u susret meču sa Bajernom (VIDEO) appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.