Savićević protiv lige eks-Ju: Da li neko misli da Zvezda može u Split?

Izvor: B92, 14.Maj.2021, 14:46

Savićević protiv lige eks-Ju: Da li neko misli da Zvezda može u Split?

Dejan Savićević, bivši as Crvene zvezde i Milana, govorio je o (ne)mogućem osnivanju regionalne lige u fudbalu.

Prvi čovek Fudbalskog saveza Crne Gore smatra da je tako nešto teško izvodljivo zbog političkih tenzija na prostoru nekada velike Jugoslavije.

Savićević misli da je nemoguće organizavati takve utakmice i izneo primer Zvezde i splitskog Hajduka.

"Vidite da su vremena jako turbulentna. I posle toliko godina strasti se i dalje nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smirile sa sve tri strane. Malo krene na bolje, ali brzo počne da se priča o nekom odvajanju, pa nastane velika tenzija. Da li neko zaista misli da Crvena zvezda može da ode u Split i da odigra utakmicu ili Hajduk da dođe u Beograd pred publikom?", kaže Savićević u razgovoru za "Meridijan sport".

Savićević priznaje da ne razume zašto se stalno govori o toj ligi.

"Ne znam zašto se to potencira, a pored bezbednosnog izazova, imate i administrativne barijere. Pa, ko će da upravlja tom ligom, ko će voditi, ko će suditi, kažnjavati? Previše se to lako prihvata, ali fudbal nije košarka. Fudbal je fudbal. Lakše je kontrolisati dve ili tri hiljade ljudi, nego 20 ili 30 hiljada. Pa, nema te policije koja bi to mogla da kanališe i reguliše. A, igrati bez publike nema draži".

Osim toga, Savićević navodi i još neke potpuno realne probleme.

"Takođe, nemamo ni termina. Imamo domaća prvenstva, ne možemo da igramo ni tokom decembra, ni januara, ni februara, malo je termina. Širi se Liga šampiona, pravi se UEFA Liga 2, kada da igramo to prvenstvo, šta ćemo sa domaćim šampionatima", pita se Savićević i dodaje:

"Budućnost i Vardar recimo nikada ne bi izašli u Evropu iz te lige. Teško bi tako neke ekipe uspele pored 'velike četvorke'. Šta bismo radili sa domaćim ligama, kako bi se ispadalo, kako bi se ulazilo? Jedino da i mi napravimo našu Superligu, pa da iz ovih domaćih liga niko ne ispada… Ne znam zašto to potencirate, ne mogu podići ruku upravo zbog ovih stvari i teško je da se to desi u nekom narednom periodu", zaključio je Savićević.

Ideja Regionalne lige je daleko od realizacije, pošto se sve svodi na spekulacije i fudbal u budućnosti...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.