Saša Ilić pred Zvezdu: Nadamo se da neće imati dan

Izvor: B92, 11.Feb.2022, 14:10

Saša Ilić pred Zvezdu: Nadamo se da neće imati dan

Trener Čukaričkog Saša Ilić dao je najavu za meč protiv Crvene zvezde na startu prolećnog dela sezone u Superligi Srbije.

Zvezda će ugostiti "brđane" u subotu od 17 sati na stadionu "Rajko Mitić" na otvaranju drugog dela.

Ilić se prisetio prvog susreta na Banovom brdu, kada su crveno-beli slavili 2:1 na Ilićevom drugom meču otkad je trener.

"Dobro se sećam te utakmice. Iako krajnji rezultat to ne govori, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Crvena zvezda nas je relativno lako savladala tada, kontrolisala je tok utakmice, sve do pred kraj, kad smo postigli pogodak. I nisam imao igračima šta da zamerim, osim na nedostatku karaktera. Mnogo je vremena prošlo od tada, odigrali smo dosta mečeva, odradio sam i prve kompletne pripreme sa timom, videćemo koliko smo svi zajedno napredovali", rekao je Ilić.

"Utakmice protiv Crvene zvezde i Partizana, naših najvećih klubova, pružaju mojim momcima priliku da pokažu karakter, odnosno da dokažu da su stvoreni za velike utakmice. Igraćemo pred velikim brojem navijača, imaćemo ogroman motiv da se prikažemo u najboljem mogućem svetlu, na startu prolećnog dela šampionata".

Nema Ilić dilemu ko je favorit.

"Pred odlazak na pripreme u Tursku, moj stručni štab je insistirao da imamo što jače rivale u prijateljskim mečevima. I upravo su nam te utakmice bile od velike koristi, posebno onaj protiv Dinama iz Kijeva. Igrali smo vrlo dobro sa Ukrajincima, vodili sa 2:0, potom malo promešali sastav u finišu i izgubili, ali generalno sam bio zadovoljan čitavim susretom. Naravno, za ozbiljne rezultate potrebno je da igramo na tom nivou u kontinuitetu, pa i protiv Crvene zvezde. Naš rival ima izuzetno kvalitetan sastav, popunjen na svim pozicijama, sa daleko većim budžetom, pa i ambicijama od Čukaričkog. Sjajno su vođeni, moj kolega Dejan Stanković radi odličan posao, vidi se to i po rezultatima postignutim u Evropi".

Ipak, Čukarički ima svoju računicu u duelu protiv aktuelnog prvaka Srbije.

"Nama je najbitnije da odigramo što bolje, a mnogo toga zavisi i od rivala. Probaćemo da igramo fudbal, da se nadmećemo, da pružimo svoj maksimum. Nadamo se da i Crvena zvezda neće imati baš svoj dan protiv nas, za uspeh u duelima protiv večitih rivala potrebna je i doza sreće. Ukoliko uspemo da povećamo bodovni saldo posle ovog gostovanja, to bi nam mnogo značilo u borbi za treće mesto, dobili bismo i dodatnu dozu samopouzdanja pred odlučujuće mečeve u Superligi".

Čukarički nije mnogo menjao u ekipi pred nastavak sezone, ali je ostao bez najboljeg strelca Đorđa Jovanovića. U međuvremenu stigao je napadač iz Novog Pazara Almir Aganspahić.

"Još ranije sam pričao o kvalitetima Jovanovića, igrali smo zajedno, dugo ga poznajem i tvrdim da je bio najbolji igrač na toj poziciji u Super ligi, sa neverovatnim osećajem za gol i sjajnom realizacijom. Ali, ekipa se ne sastoji od jednog igrača i ne sme da zavisi od pojedinaca. Doveli smo Aganspahića, u timu je Rakonjac, koji je već dosta igrao tokom jeseni, šansu čeka i talentovani omladinac Spasojević. Svima njima će biti potreban kontinuitet, a za špiceve je najbitnije da koriste šanse. Posebno u duelima protiv velikih ekipa, gde tih prilika tokom utakmice neće biti mnogo. Do početka plej-ofa ostalo je još devet kola, a Čukarički se u finišu jeseni učvrstio na trećem mestu".

Ipak, Ilić ističe da njegovu ekipu najveći izazovi tek očekuju.

"Svaki meč do početka plej-ofa biće od velike važnosti, a lakih rivala i unapred osvojenih bodova nema. Mi smo to već iskusili na svojoj koži, u dva vezana meča protiv Novog Pazara, u kojima smo osvojili samo dva boda. Svako igra za sebe, večiti za titulu, gužva je u borbi za preostala mesta u Evropi, biće vrlo neizvesno i u trci za opstanak... A o doigravanju ne treba ni da trošim reči, ali rano je da se sad priča o tome. Zbog toga i smatram da osam bodova viška nije velika prednost, i da moramo da ostvarujemo dobre rezultate u kontinuitetu", zaključio je Saša Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.