Šakota pred Žalgiris: Opasna utakmica, Kaunas da zaboravimo

Izvor: B92, 14.Jan.2020, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šakota pred Žalgiris: Opasna utakmica, Kaunas da zaboravimo

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju livanskog velikana Žalgiris u utakmici 19. kola Evrolige.

Tim Dragana Šakote narednog rivala, kog je pobedio pre nepuna dva meseca u Kaunasu (61:59), čeka u odličnom raspoloženju zbog četiri uzastopna trijumfa u Evroligi.

"Moramo da zaboravimo kao osnovno prvu utakmicu koju smo odigrali sa Žalgirisom u Kaunasu. Njihova ekipa se promenila, igra takođe koja je mnogo bolja. Imaju izvanredog trenera (Šarunas Jasikevičijus >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prim. aut), jednog od najboljih u Evropi, prema kome imam maksimalan respekt, izvlači maksimum iz ove ekipe. U poslednje vreme igraju jako dobro, pobedili su na poslednje dve od tri utakmice, u Madridu bili u utakmici do praktično same završnice. Ekipa Žalgirisa je pravljena za visoke ciljeve, sada se nalaze u dobrom ritmu i ove je za nas gledajući sve okolnosti izuzetno opasna utakmica", rekao je Šakota.

Kapiten Branko Lazić očekuje izuzetno tešku utakmicu protiv Žalgirisa, samo dva dana nakon duela sa Mega Bemaksom.

"Nemamo ni dovoljno vremena da se pripremimo za ovaj meč, imamo i nekoliko rovitih igrača. Uz sve to, Žalgiris je u dobroj formi, igra mnogo bolje, zabeležio je i neke vredne pobede u prethodnim nedeljama, tako da njihov položaj na tabeli mnogo zavarava. Moraćemo da odigramo sa mnogo energije, vrlo čvrsto, uz to, očekujem da nam naši navijači pomognu jer se zna kako je igrati u Beogradu pred punim tribinama naših navijača. Tu nikome nije lako, a nama na parketu mnogo znači“, naveo je borbeni bek.

Crvena zvezda se nalazi na osmom mestu na tabeli Evrolige sa skorom 9-9, dok je Žalgiris 16. sa 5-13.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.