Šakota nije više trener košarkaša Zvezde

Izvor: RTS, 08.Jun.2020, 13:21

Šakota nije više trener košarkaša Zvezde

Dragan Šakota nije više trener košarkaša Crvene zvezde, saopštio je prvi čovek kluba Nebojša Čović na konferenciji za medije na Malom Kalemegdanu.
Srpski stručnjak je u novembru, po drugi put u svojoj karijeri, preuzeo klub koji je predvodio sve >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << do sredine marta kada je sezona prekinuta zbog pandemije koronavirusa, a čelnici kluba su odlučili da sa njim ne produže ugovor.

"Takav je bio dogovor sa Šakotom kada je dolazio. Došao je u teškom trenutku, prihvatio nezahvalan posao, kad neki drugi nisu hteli i uradio jedan dobar posao. Zahvaljujemo mu na svemu", rekao je Čović na konferenciji za medije.
"Hvala Zvezdi i svim momcima. Lepo je bilo vratiti se. Šteta što je sezona prekinuta kako jeste", rekao je Šakota.
Prethodnih dana pominjalo se da će na klupu Zvezde sesti njen nekadašnji kapiten Saša Obradović, ali je Čović rekao da još uvek ništa nije rešeno. 
"Kada bude nećemo kriti, zakazaćemo konferenciju za medije. Video sam preuranjenu kampanju pre jedno mesec dana za drugog trenera. U svakom slučaju biće završeno do kraja nedelja. "Zvezda se neće srušiti dok ja ne odem u penziju"
On je otkrio da je klub zbog pandemije korona virusa i prekida sezone izgubio značajna finansijska sredstva.
"Zvezda se neće srušiti dok ja ne odem u penziju. Pretrpeli smo udar od 2,3 miliona evra do sada. Koliki će budžet biti zavisi od sponzora. Biće specifična sezona, očekujemo pomoć od naše države. Nismo nezahvalni, ali u ovakvim situacijama verujem da ćemo naići na razumevanje", poručio je Čović.
On je istakao da je situacija sa igračkim kadrom dobra, da je logično da nekima ističu ugovori i najavio da će se "roster" praviti u dogovoru sa novim trenerom.
Čović je ponovio da mu je žao što se sezona nije završila na terenu i jasno rekao da je, zbog forme tima, uveren da bi Zvezda odbranila trofeje u ABA i Superligi, a samim tim i obezbedila Evroligu.
"Nemamo nikakav osećaj da nam je nešto poklonjeno. Da li je to umetnost ili nije, zaključite sami. Napravili smo ono što su naši cijevi u okolnostima u kojima smo bili - istakao je Čović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šakota više nije trener Zvezde

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Jun.2020

Dragan Šakota nije više trener košarkaša Crvene zvezde, saopštio je danas prvi čovjek kluba Nebojša Čović.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.