Šabanadžović: Anćelotija sada neće spasiti magla!

Izvor: Vesti-online.com, 18.Sep.2018, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabanadžović: Anćelotija sada neće spasiti magla!

Član najslavnije generacije Crvene zvezde Refik Šabanadžović naglasio je da će crveno-beli izvući pozitivan rezultat protiv Napolija na startu Lige šampiona.

Refik Šabanadžović, nekadašnji fudbaler Zvezde koji je osvojio titulu prvaka Evrope u Bariju, prošetaće večeras "počasni krug" na stadionu "Rajko Mitić" pred početak >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ovogodišnje Lige šampiona, za razliku od selektora Bosne i Hercegovine Roberta Prosinečkog, koji zbog obaveza neće biti na "Marakani".

- Spremam se upravo, let mi je popodne i putujem u Beograd - rekao je Šabanadžović na početku razgovora.

Zvezda je posle 26 godina ponovo u evropskoj eliti - u grupnoj fazi Lige šampiona izvukla je verovatno najtežu, ali i najbolju grupu, u zavisnosti od ugla posmatranja.

- Apsolutno se slažem. Najteža grupa jeste o čemu svedoče imena Liverpula, Pari sen Žermena i Napolija, ali i najlepša. Liverpul, po meni može da ode do kraja ove sezone i osvoji evropsku titulu, a ne treba posebno trošiti reči o "svecima" iz Pariza, koji imaju fantastičan tim. Napoli takođe, u samom vrhu italijanskog fudbala. Ali, velika je stvar igrati protiv takvih timova za sve u klubu, za sve navijače.

On smatra da Zvezda može u Beogradu protiv Napolija (21 čas, TV Arena sport) da izbori pozitivan rezultat.

- Napoli je, uz dužno poštovanje, slabiji tim od Liverpula i Pari sen Žermena, tako da momci treba da daju sve od sebe i hrabro izađu na teren. Očekujem pozitivan rezultat, a to je i nerešen ishod. Uveren sam da Zvezda neće izgubiti, ali i ako izgubi, bitno je časno i pošteno odigrati, pa onda publika nema nikakvih zamerki.

Šabanadžović je mišljenja da iako su gosti iz Italije favoriti, ima i Zvezda svoje adute u večerašnjem susretu.

- Pun stadion, navijači i dobra atmosfera. Pobeda nad Salcburgom dala je dodatno samopouzdanje, odlično vođenje trenera Vladana Milojevića stvorilo je kolektivni duh koji su pokazali u većini mečeva u Evropi. Pokazali su i karakter vrativši se u Salcburgu posle 0:2.

Na današnji dan pre 53 godine rođen je Refik Šabanadžović, član zlatne generacije našeg kluba.

Srećan rođendan želimo našoj legendi! #fkcz pic.twitter.com/AT1XK0tX4K— FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) 02. август 2018.

Šabanadžović je igrao i na čuvenoj utakmici protiv Milana 1988. godine, koja je prekinuta zbog magle pri rezultatu 1:0 za Zvezdu, a u ponovljenom susretu sutradan, gosti su remizirali (1:1) i prošli dalje. Taj meč je pominjao i trener Napolitanaca Karlo Anćeloti uz konstataciju da je Zvezda "fascinantni autsajder".

- Zvezda jeste autsajder, tu je Anćeloti u pravu, ali jeste i fascinantna i opasna. Igrao sam protiv njega na toj čuvenoj utakmici u kojoj je magla spasila Milan. Zna Anćeloti šta je "Marakana", nije im ni tada bilo lako, a neće ni večeras Napoliju. Mislim da ga ovog puta neće spasiti magla - zaključio je nekadašnji igrač crveno-belih.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.