KATAI EFEKTNO POGODIO! Crvena zvezda lako sa Proleterom

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2021, 17:57

KATAI EFEKTNO POGODIO! Crvena zvezda lako sa Proleterom

Aktuelni šampion nastavio da „melje“ protivnike u domaćem prvenstvu.

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Proleter iz Novog sada sa 4:0 (2:0) u utakmici 24. kola Superlige Srbije. Izabranici Dejana Stankovića odigrali su još jedan odličan meč i tako dokazali da odlična igra na San Siru nije bila slučajnost.

Odlično izdanje crveno-belih u prvih 45 minuta praktično je rešilo pitanje pobednika na našem najvećem stadionu. Imali su domaći inicijativu od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << samog starta susreta. Mirko Ivanić je u desetom minutu pogodio prečku sa ivice šesnaesterca, a samo šest minuta kasnije El Fardu Ben je gotovo sa identičnog mesta kao protiv Milana pogodio stativu. Nije ovo obeshrabrilo Crvenu Zvezdu, nastavili su domaći sa napadima. Već u 20. minutu Milan Pavkov je imao izvanrednu situaciju, visoki napadač  nije iskoristio situaciju „1 na 1“ sa Kristijanom Župićem, njegov udarac je završio pored leve stative. Samo 120 sekundi kasnije aktuelni šampion Srbije je konačno stigao do vođstva! Milan Rodić je centrirao sa leve strane, a loptu je u sopstvenu mrežu prosledio Leandro Pinto. Klub iz Ljutice Bogdana nastavio je da igra u istom ritmu. Vođstvo je duplirano u 32. minutu. Odličnu akciju pogotkom je krunisao mladi Veljko Nikolić.

U drugom poluvremenu videli smo znatno slabiji meč, ali i u ovom periodu su viđena dva pogotka. Ben je iskoristio pomalo komičnu reakciju odbrane Proletera i rutinski u 55. minutu savladao Župića. Igrali su crveno-beli onoliko koliko im je trebalo da privedu utakmicu kraju. Stanković je na teren poslao mlade snage potpomognute Slavoljubom Srnićem i Aleksandrom Kataijem. Videlo se od prvog dodira sa loptom da je Magiko željan fudbala, nudio se, upošljavao saigrača, a nagrada za sve što je uradio stigla je u 90. minutu kada je efektno, glavom, postavio konačnih 4:0.

Crvena zvezda se novom, 21. pobedom u sezoni, učvrstila na prvom mestu sa 65. bodova. Proleter je sakupio 36 bodova i nalazi se na sedmoj poziciji.

Borjan - Gajić, Degenek, Milunović, Rodić - Petrović, Nikolić, Kanga, Ben, Ivanić - Pavkov.Dejan Stanković se odlučio da na teren našeg najveće stadiona pošalje sledeći sastav:

⭐️ STARTNA POSTAVA ⭐️

🔴⚪️ #fkcz #czvpro pic.twitter.com/emQT3cYdvH

— FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) February 28, 2021

Njegov kolega sa druge strane, Branko Žigić, suprostaviće se Zvezdi sa ovih 11:

Župić - Mitrović, Marjanović, Mirosavljav, Kovačević, Leandro, Ilić, Milošević, Živojinović, Tomović, Kojić.

Glavni arbitar na Marakani biće Novica Anđelovski, a pomagaće mu Goran Beljin i Pavle Piper.

Apsolutno identičan učinak imaju na Velodromu, a Lion je sada u mnogo boljoj formi, pa se dvojka plaća derbiju kola u Francuskoj (21.00) plaća sa 1,76. Pogledajte sve Mozzart kvote za meč Olimpik Marselj – Olimpik Lion.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.