Izvor: HotSport.rs, 24.Mar.2015, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠTA KAŽE (CRNO-BELA) ISTORIJA: Samo su šampioni Evrope mogli da dobiju Vujoševića u plej-ofu!

Sviđalo se to nekome ili ne, polufinale ABA lige igraće Crvena zvezda i Partizan. Ko bude bolji, igraće Evroligu. Očekuje nas nikada vreliji april i pravo košarkaško ludilo.

Zvezda igra i EL i na taj način će održavati formu, Partizan će možda biti odmorniji… Dužina klupe, raspoloženiji igrači, navijači, domaći teren… Sve >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << igra uglogu.
U svemu tome izdvaja se jedan čovek – Duško Dule Vujošević, koji sa Partizanom ima više trofeja nego svi njegovi prethodnici zajedno. A tek od ostalih kolega sa drugih klupa…
A kada se vratimo unazad, u period kada je 1985. godine prvi put seo na klupu Partizana, od tada pa do sada izgubio je samo četiri puta u seriji koja se igrala na tri dobijene utakmice.
Prvi slučaj – Dule je tada imao 29. godina. U sezoni 1988/1989, Partizan je izgubio 3:0 od Jugoplastike Bože Maljkovića, u finalnoj seriji plej-ofa SFRJ.
Drugi slučaj – Po povratku iz Španije u sezoni 1990/91. opet je položio koplje Splitu, tada je na klupi sedeo Željko Pavličević. Izgubio je partizan sva tri meča od prvaka Evrope.
Treći slučaj – Godine 1992. igralo se pet utakmica. Vujošević je bio na klupi Crvene zvezde, a aŽeljko Obradović na klupi partizana. Bilo je to nedugo posle velikog istanbulskog finala i trojke Saše Đorđevića, sa crveno-belima je izgubio od šampiona Evrope, Partizna.
Četvrti slučaj – Ovaj nam je najsvežiji. Bilo je to u sezoni 2008/09. u plej-of seriji na četiri meča kada je Partizan eliminisan skorom 0:3 u četvrtfinalu Evrolige od CSKA. Naravno, poražen je od vladara Starog kontinenta.
Ne treba podsećati da je Vujošević osvojio 12 šampionskih titula sa partizanom (Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, Srbije. pet nacionalnih Kupova, pet titula ABA lige, Kup Radivoja Koraća.
Vujošević će i ove sezone predvoditi Partizan plej-ofu ABA lige, koji će ove sezone prvi put na po tri pobede. Na vodenicu Partizana ide i novija istorija, osim satrije.
Poslednji put, Zvezda je pobedila Partizan u plej-of seriji davne 1994. godine, kada je u duelu “večitih” odbranila titulu (3:1), podseća Mondo.
Partizan je pobeđivao Zvezdu u finalnim ili polufinalnim serijama 11 puta – 2000. (3:2), 2002. (2:0), 2005. (2:0), 2006. (3:0), 2007. (3:1), 2008. (2:0), 2009. (3:2), 2010. (2:0), 2012. (3:1), 2013. (3:1), 2014. (3:1).
Partizan želi da se vrati tamo gde mu je mesto, a to je Evroliga. Može li Zvezda na stane na put tadiciji, istoriji, želji?
hotsport.rs       
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

PROSLAVLJENI KOŠARKAŠKI AS JE BEZ SUMNJE: Očekujem novi sukob Vujoševića i Čovića!

Izvor: HotSport.rs, 24.Mar.2015

Poslednje kolo ABA lige donelo je odluku da se u polufinalu plej-oga regionalnog takmičenja sastanu Partizan i Crvena zvezde, u borbi za finale, Evroligu, slavu, novac… To će doneti mnogo varnica, kako među navijačima, tako i među čelnicima naša dva najveća kluba.. . Trener Partizana Duško...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.