SASTAVI za finale Kupa - Gde ima prostora za iznenađenje, šta spremaju Miloje i Savo?

Izvor: Sportske.net, 22.Maj.2019, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SASTAVI za finale Kupa - Gde ima prostora za iznenađenje, šta spremaju Miloje i Savo?

Deluje da je Zvezdin tim već poznat, uz možda samo jednu dilemu. Kada je Partizan u pitanju, Savo Milošević je već pokazao da je spreman na rizik, u polufinalu mu se isplatio...

U četvrtak u 19 časova počeće poslednja utakmica ove klupske sezone u Srbiji. Sastaju se Crvena zvezda i >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Partizan u finalu nacionalnog Kupa, a trofej brane crno-beli, koji su pre godinu dana u finalu bili bolji od Mladosti iz Lučana.

Zbog osvojene titule, istorijskog uspeha u Evropi i plasmana u Ligu šampiona, kao i zbog činjenice da je nedavno na istom mestu Zvezda već savladala Partizan na početku plej-ofa (2:1), ekipa Vladana Milojevića i u ovaj derbi ulazi kao favorit.

Šef struke crveno-belih sutra neće moći da računa jedino na štopera Srđana Babića zbog žutih kartona i najverovatnije na Ričmonda Boaćija koji se oporavlja od povrede. Svi ostali su spremni, pa je za očekivati veoma sličnu startnu postavu onoj iz prethodnog dvoboja 'večitih rivala'.

Potencijalno iznenađenje mogao bi da bude Aleksa Vukanović među starterima, ali u ovom trenutku Mirko Ivanić ipak ima malu prednost.

U Partizanu verovatno ponovo neće biti Nemanje Nikolića koji u finišu sezone ima problema sa povredom, ali se očekuje povratak Đorđa Ivanovića, koji je takođe propustio par prethodnih mečeva.

U ovom trenutku se procenjuje da će Ivanović od početka biti na terenu, ali ne bi trebalo isključiti ni neko novo Miloševićevo iznenađenje. U Nišu je to učinio sa 17-godišnjim Lazarom Pavlovićem u veznom redu, što se pokazalo kao pun pogodak, ali u ovom trenutku je realnije da talentovani fudbaler ovoga puta eventualno dobije šansu u nastavku meča.

Uz Ivanovića i Pavlovića, za to mesto konkuriše i Goran Zakarić i tu bi trener Partizana mogao da ima najviše dilema.

Još jedna dilema mogla bi da bude i pozicija levog beka. Slobodan Urošević se u prethodnom derbiju nije proslavio, imao je kikseve kod oba Zvezdina gola, ali procene su da je ipak i dalje u prednosti u odnosu na Šehovića ili Nemanju G. Miletića, koji ne igra već mesec dana, još od onog prvenstvenog poraza u Nišu od 3:1.

Mladi Šehović se sve ozbiljnije nameće, u poslednjih nekoliko mečeva se smenjuje sa Uroševićem na pomenutoj poziciji, ali pošto je Urošević odmarao protiv Proletera za vikend, prognoza je da će Šehović ovog puta svoju šansu čekati sa klupe.

Očekivane postave Zvezde i Partizana:

Crvena zvezda: Borjan - Stojković, Savić, Milunović, Rodić - Jovančić, Jovičić - Ben, Marin, Ivanić (Vukanović) - Pavkov.

Partizan: Stojković – N. R. Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević (Šehović) – Zdjelar, Šćekić Tošić, Pantić, Ivanović (Zakarić, Pavlović) – Rikardo.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija dobija novog vaterpolo prvaka: Partizan ispao u polufinalu

Izvor: MozzartSport.com, 22.Maj.2019

Dobiće Srbija novog šampiona u vaterpolu ove sezone! Partizan je sišao s trona i krunu će posle četiri uzastopne godine predati nekom drugom. U finalu plej-ofa srpske lige sastaće se Crvena zvezda i Šabac. Prvi imaju četiri titule u istoriji kluba, a drugi će prvi put imati priliku da se bore...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.