Rivers spalio mrežicu Mege, osmo finale Zvezde u nizu

Izvor: Mondo, 04.Jun.2019, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rivers "spalio" mrežicu Mege, osmo finale Zvezde u nizu

Adam Mokoka je mogao da donese izjednačenje Megi na 3,4 sekunde do kraja, ali je promašio drugi "penal" i potom napravio nesportski faul nad junakom utakmice Kej Sijem Riversom, koji taj poklon nije ispustio.

Nije bilo lako, ali Zvezda u dva koraka stiže do finala!

Košarkaši trenera Milana Tomića zabeležili su pobedu i u drugoj utakmici polufinala Košarkaške lige Srbije protiv Mege 91:96 (24:25, 25:25, 24:22, 19:23) i tako se osmi put uzastopno plasirali >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u meč za trofej šampiona države.

Junak pobede bio je Kej Si Rivers sa 29 poena, od toga čak šest trojki iz deset pokušaja, a kada se meč "lomio" uspevao je i solo prodorima da napravi prednost.

Na kraju je uhvatio loptu posle promašenog "penala" Adama Mokoke za izjednačenje na 3,4 sekunde do kraja, nad njim je Francuz potom napravio i nesportski faul, a taj poklon Rivers nije ispustio i zahvaljujući njegovoj fantastičnoj partiji Crvena zvezda je prošla dalje.

Uskoro opširnije...

UŽIVO:

40' 91:93 -
Faul Lazića nad Mokokom, tri sekunde do kraja utakmice. Pogodio je prvo, pa promašio drugo bacanje, zgrabio je loptu Rivers i dosuđen je nesportski faul Mokoke!

40' 90:92 - Rivers pogađa dvojku, ali je isteklo vreme. Mega ima 32 sekunde...

40' 90:92 - Mokoka igra sjajno, Mega na +2!

38' 88:92 - Praktično gledamo obračun Riversa i Ašćerića, Amerikanac opet prodorom! Goga Bitadze je napravio petu ličnu i tako verovatno odigrao poslednje minute u karijeri za Megu.

37' 88:89 Ponovo je Ašćerić vratio razliku na dva razlike, fenomenalno je potom Dobrić spasao loptu, da bi Rivers solo prodorom doneo nove poene. Ali, opet Ašćerić trojku!

35' 82:87 - Ašćerić je trojkom prepolovio vođstvo Zvezde, pa Lazić lako pogađa pored Bitadzea.

34' 79:85 -
Odžo pravi ogromnu prednost u ofanzivnom skoku, a dobrom odbranom pomaže i Kej Si Rivers. Potom i trojkom pogađa šestu trojku za 20 poena Zvezda ima 15 trojki!

32' 77:78 - Sjajno je ispivotirao Odžo na početku drugog poluvremena i povećao vođstvo Zvezde, ali Mega ne popušta... Kao ni Kej Si Rivers, njegova peta trojka na meču. Odgovara mu Mokoka, 19. poenom na utakmici!

- TREĆA ČETVRTINA -

30' 72:73 -
Mega se ne predaje, Mokoka snažno zakucava za samo "-1" Zvezde pred poslednju deonicu.

29' 65:71 - Dobra finta Fundića, prekinuo je seriju Zvezde od 11:0.

Foto: MN Press

29' 63:71 - Ostao je Čović protiv Fundića, trojka "pleja" Zvezde i sada osetnija prednost. 

27' 63:66 - Davidovac sam na šutu za tri i dovodi prvo vođstvo Zvezdi u nastavku!

25' 61:60 - Stiže Zvezda prednost Mege nakon što su domaći ušli u problem sa ličnim greškama (Fundić 4), dok je treća pokazana i Muhamedu Fajeu. Jedan navijač Crvene zvezde izbačen je sa utakmice, a ispratio ga je Milan Tomić.

23' 57:51 - Pogađa Bitadze na startu drugog poluvremena, pa seriju prekida Lazić. Mokoka ne dozvoljava Zvezdi da se približi.

- DRUGA ČETVRTINA -

20' 50:49 -
Mokoka za Fundića, izjednačenje! Samo jedno pogođeno slobodno bacanje za Berona, pa Mokoka donosi vođstvo svojoj ekipi za kraj prvog poluvremena. Serija 16:1 mogla bi da bude uvećana na startu drugog poluvremena jer je klupa Zvezde dobila tehničku.

19' 46:48 - Edin Atić igra sjajno, postigao je već dve trojke, ukupno 14 poena, pa seriju 12:0 nastavlja Miloš Koprivica.

18' 39:48 - Uzima tajm-aut Milan Tomić posle greške Boriše Simanića i lakih poena Atića.

15' 32:43 - Ašćerić prekida seriju Zvezde (16:2), pa odgovara Lazić trojkom. Sedam od 13 ima Zvezda!

14' 30:38 - Dobri potezi Davidovca, na kome je bila i nesportska lična Janjića, a nakon dodatnog auta pogađa trojku i Rivers. Serija 14:0 Zvezde za tri minuta.

13' 30:32 - Vraća se Zvezda, trojka na trojku - Dobrić, pa Faje. Potom odlično reaguje i Majkl Odžo, tako da je tajm-aut Milana Tomića i te kako bio važan...

11' 30:24 - Koprivica "otvara" drugu deonicu trojkom za Megu, pa prikucava Ilić.

Foto: MN Press

- PRVA ČETVRTINA -

10' 25:24 -
Kej Si Rivers pogađa za preokret Zvezde, Mega polako ostaje bez snage, ali je Atić vraća u prednost na kraju poslednje četvrtine u kojoj je bilo mnogo "penala".

8' 19:17 - Ašćerić pogađa drugu trojku za Megu, ali Odžo je fantastičan na drugoj strani i najviše muči domaćina. Odmah na to odgovara i Atić trojkom. Bitadze pravi treću ličnu grešku u prvoj četvrtini i Mega je u problemu.

6' 13:12 - Dva skoka Odža u napadu i poeni, ali se lepo snalazi Fundić na drugoj strani.

5' 7:7 - Mokoka je vezao pet poena i Mega izjednačuje rezutat, dosta promašaja Zvezde na početku meča...

2' 2:5 Atić je doveo Megu u vođstvo, promašio je Davidovac šut za tri, ali Odžo zakucava posle promašaja Simanića. Bio je i faul na njemu... Davidovac pogađa trojku za vođstvo.

- U hali su i Nikola Jokić, Nenad Čanak, Boban Marjanović...

- U sastavu Zvezde nema Dušana Ristića.

N   A   J   A   V   A

Crvena zvezda mts je na korak od plasmana u finale Košarkaške lige Srbije.

Izabranici trenera Milana Tomića slavili su u prvom meču polufinalne serije protiv Mege (83:72), kada on nije bio zadovoljan pristupom igri svojih igrača, a posao bi mogli da "završe" već ove večeri u dvorani "Mega Factory".

Zvezda je u dobroj formi od osvajanja ABA Lige i trenutno je u seriji od 12 uzastopnih pobeda, dok je Mega povratkom Goge Bitadzea dobila mnogo i odigrala solidno u KLS (7-3).

"Pored agresivne odbrane i dobre energije na parketu, moramo da pokušamo da uvedemo utakmicu u ritam koji nama odgovara, što smo uspeli u dobrom delu prošle utakmice", poručio je trener Dejan Milojević pred duel sa Crvenom zvezdom.

Sudije: Ilija Belošević, Uroš Obrknežević, Siniša Prpa.

Meč počinje u 19 časova.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.