Repeša: U Beogradu je vruć teren, u takvoj atmosferi Zvezda je favorit

Izvor: RTS, 19.Apr.2019, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Repeša: U Beogradu je vruć teren, u takvoj atmosferi Zvezda je favorit

Trener Budućnosti Jasmin Repeša zadovoljan je drugom pobedom svoje ekipe u finalnoj seriji ABA lige, ali naglašava da će Crvena zvezda biti favorit u "majstorici". Budućnost je pobedila Zvezdu rezultatom 84:80 i izjednačila na 2-2 u finalu.
"Išli smo korak po korak, izlazili iz teških momenata i ostvarili važnu pobedu", počeo je Repeša konferenciju za medije.

On je dodao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Zvezda favorit u "majstorici".
"Znamo da je to vruć teren, a u takvoj atmosferi Zvezda je favorit. Međutim, ako iskontrolišemo ritam kako treba i u teškim trenucima, kakvih je bilo u prve dve utakmice, a nakon kojih nismo reagovali, onda može da bude druga priča. Koncentracija je važna".
Hrvatski trener je svestan da ekipa mora još bolje u petoj utakmici, ukoliko želi da slavi u Beogradu.
"Ako slobodna bacanja budu u normali, na 75 odsto, i ako kontrolišemo skok, tu se krije makar desetak poena. Teško da može da bude iznenađenja, dobro se poznajemo, igrači su se upoznali. U ovakvim mečevima ispliva neko, ovo su utakmice za velike igrače. To su večeras bili Kol i Džekson, odnosno Beron i Odžo".
Mnogo se prethodnih dana govorilo o atmosferi u "Morači", koja je u trećoj utakmici bila sve samo ne sportska - sada je situacija bila mnogo drugačija.
"Molio sam navijače i pre trećeg meča da sve bude u redu, ali me nisu poslužali. Želeo sam da spustim loptu na zemlju, ali nije išlo... Večeras je bila druga priča. Najviše me raduje što među igračima nije bilo ni najmanjih trzavica. Oni su primer svima. Biće teško u Beogradu, to je sigurno. Moram da spremim ekipu za sve, dovoljno sam iskusan da to uradim, ali sve mora da se sprovede na terenu".
Najbolji pojedinac susreta bio je Noris Kol sa 31 poenom i sigurnim izvođenjem u finišu.
"Ovo su utakmice koje mogu da pokažu zašto je tu, zašto imam takvu karijeru... Nije izlazio u drugom poluvremenu, pitao sam ga da li mu treba pauza. Bio je u meču, i defanzivno i ofanzivno", zaključio je Repeša.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.