Izvor: RTS, 16.Maj.2021, 20:52

Raspucali se Dobrić i Lojd, Zvezda povela protiv Budućnosti

Zvezda je povela protiv Budućnosti u finalnoj seriji ABA lige, posle pobede u Beogradu 82:78. Crveno-beli u jednom trenutku imali +15, gosti došli do neizvesne završnice. Dobrić i Lojd najbolji u pobedničkoj ekipi, Rid dominirao u gostujućoj. Drugi meč finalne serije na programu je u utorak, takođe u Beogradu.
Izuzetno zanimljiv meč odigrali su Crvena zvezda i Budućnost u dvorani >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Aleksandar Nikolić", a domaći tim je odneo pobedu 82:78 i poveo u finalnoj seriji ABA lige.

Veći deo utakmice protekao je u izjednačenoj borbi, ali je Zvezda u jednom trenutku stigla do maksimalnih plus 15. Ipak, gosti se nisu predavali, pa je odlučila neizvesna završnica i pogoci Lojda sa linije za slobodna bacanja.
Zvezda je bolje ušla u meč i vrlo brzo stekla devet poena prednosti. Međutim, drugi deo prve deonice pripao je gostima koji su uspeli da stignu do egala - 20:20.
U drugoj četvrtini igralo se u serijama. Ekipa iz Podgorice došla je do prvog vođstva na meču u 13. minutu, ali je Zvezda brzo vratila prednost na svoju stranu i trojkom Davidovca stigla do 36:31.
Crveno-beli su čuvali prednost i flouterom Lazića uz zvuk sirene na poluvreme otišli sa plus šest - 44:38.
Treća četvrtina protekla je u nastojanjima gostiju da stignu prednost crveno-belih, u čemu su i uspeli posle tri pogođena bacanja Dela Valea. U tim trenucima obe ekipe su ispunile bonus, pa je viđen veliki broj slobodnih bacanja.

Ognjen Dobrić pokrenuo je seriju Zvezde sa osam poena u nizu, a Budućnost čak pet minuta nije upisala poene na semafor. Treća deonica završena je vođstvom Zvezde 63:55, a crveno-beli su na početku poslednje četvrtine stigli do maksimalnih plus 15.
Delovalo je kao da je utakmica rezultatski odlučena, ali onda je dirigentsku palicu preuzeo Nikola Ivanović, vezao devet poena za svoj tim, pa su gosti u poslednja dva minuta ušli sa samo četiri poena minusa.
Crveno-beli se u tim trenucima nisu uplašili, uspeli su da sačuvaju prednost do samog kraja, a odlučujuće poena postigao je Džordan Lojd sa linije za slobodna bacanja na 17 sekundi do kraja utakmice.
Lojd je meč završio sa 23 poena, koliko je imao i Ognjen Dobrić. Na drugoj strani dominantan je bio centar Vili Rid koji je upisao čak 26 poena, dok je Nikola Ivanović stigao do 16.
Zvezda je tako povela sa 1:0 u finalu, drugi meč na programu je već u utorak, ponovo u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu, a onda se serija seli u Podgoricu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dobrić nosio Zvezdu do 1:0 u seriji

Izvor: N1 televizija, 16.Maj.2021

Crvena zvezda je dobila prvu utakmicu seriju finala ABA lige protiv Budućnosti 82:78.

Nastavak na N1 televizija...

BORBA SE NASTAVLJA: Budućnost već razmišlja o narednoj utakmici

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2021

"Uspeli smo da uvedemo meč u neizvesnu završnicu, ali ne i da stignemo do potpunog preokreta."..Košarkaši Budućnosti poraženi su na startu finalne serije ABA lige od Crvene zvezde u Beogradu sa 82:78. Svoje utiske nakon meča u dvorani "Aleksandar Nikolić" izneo je trener crnogorske ekipe Dejan...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.