Račun 80.000 evra: Mišiću advokate plaćali grobari, delije i Zvezda

Izvor: Blic, 24.Apr.2013, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Račun 80.000 evra: Mišiću advokate plaćali "grobari", "delije" i Zvezda

Odbranu Uroša Mišića za napad na žandarma Nebojšu Trajkovića plaćali su Crvena zvezda, „delije“, ali i "grobari", i ona je koštala najmanje 80.000 evra, saznaje “Blic”.

Mišić, koji je u vreme napada bio nepoznat u navijačkim krugovima, na suđenju za napad na žandara Trajkovića imao je šest branioca. Njegovu odbranu činili su Jugoslav Tintor i Maja Trkulja iz jedne kancelarije, Borivoje Borović >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Ivica Vuković iz druge, kao i advokati Predrag Savić i Jovan Pavlović.

Pročitajte još Uroš Mišić oslobođen optužbe za premlaćivanje američkog marinca

Urošu Mišiću pritvor bio nezakonito ukinut

MUP: Uroš Mišić nas ismejava

Advokat Pavlović tvrdi za „Blic” da je za odbranu Mišića uzeo samo za avans 5.000 evra i da mu je taj novac dao mladić koji je član „delija”.

- U moju kancelariju je došao Mišićev otac i pitao da li bih se prihvatio slučaja njegovog sina. Rekao sam da za odbranu tražim avans od 5.000 evra, a da će konačan račun biti ispostavljen posle pravosnažne presude. Odgovorio je da sad nema para, ali sutradan je s njim došao mladić u kratkim pantalonama, član „delija”, izvadio je 5.000 evra i pružio mi rekavši: „Ovo je za odbranu”. Iz postupka sam kasnije izašao kada su mi „delije” tražile garancije da će Mišić biti pušten iz pritvora - ispričao je Pavlović za „Blic”.

Borović: Simbolična suma

Borivoje Borović tvrdi da su ga angažovali Mišićevi roditelji i da nije imao nikakve veze ni s klubom ni s navijačkim grupama.

- To su bili više prijateljski odnosi i za advokatski posao su mi Mišićevi roditelji dali simboličnu sumu - kaže Borović.

Izvor „Blica” upućen u ovaj slučaj tvrdi da su udeo u finansiranje Mišićeve odbrane, u kojoj su učestvovale četiri advokatske kancelarije, imali i navijači Partizana.

Profesor kriminolog Dobrivoje Radovanović kaže da je poznato da navijače Partizana i Zvezde finansiraju klubovi.

- Dokle god postoji tesna saradnja uprave klubova i navijača, neće se ništa promeniti - kaže Radovanović.

Advokat Predrag Savić kaže da je Mišića besplatno zastupao.

- Dugo poznajem njegove roditelje i zato sam prihvatio odbranu na početku. Čim je pomenut novac, izašao sam iz predmeta - kaže advokat Savić.

Advokat Jugoslav Tintor kaže da ga je angažovala Mišićeva porodica i da je sve drugo tajna.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mišiću advokate plaćali “grobari”, “delije” i Zvezda

Izvor: BKTV News, 25.Apr.2013, 10:53

Odbranu Uroša Mišića za napad na žandarma Nebojšu Trajkovića plaćali su Crvena zvezda, „delije“, ali i “grobari”, i ona je koštala najmanje 80.000 evra, prenosi “Blic”.. Advokat Borivoje Borović i Uroš Mišić. Mišić, koji je u vreme napada bio nepoznat u navijačkim krugovima,...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.