Izvor: HotSport.rs, 17.Okt.2015, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RADONJIĆ: Uz punu motivaciju i ozbiljnost do bodova protiv Olimpije

Derbi meč 6. kola ABA JTD lige igra se u dvorani Pionir u nedelju 18. oktobra od 17 časova, a sastaju se Crvena zvezda Telekom i Union Olimpija iz Ljubljane.
Košarkaše Crvene zvezde Telekom nakon odlične partije i pobede na startu Evrolige protiv Strazbura, očekuje novi derbi u okviru regionalne lige protiv starih znanaca – Union Olimpije. Crveno – beli i popularni Zmajčeki u regionalnom takmičenju do sada su >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << odigrali ukupno 26 međusobnih mečeva, a Beograđani su slavili 15 puta.
Zanimljiv podatak u vezi sa međusobnim duelima ove dve ekipe jeste, da od sezone 2012/2013 košarkaši Zvezde ne znaju za poraz, bilo da su mečevi igrani u Beogradu ili Ljubljani. Ovaj podatak svakako je i motiv više za trenera Radonjića i njegove igrače, da nastave sa pobedničkom serijom u utakmicama protiv najtrofejnijeg slovenačkog tima.
Dan pred utakmicu u Pioniru, na konferenciji za štampu svoja očekivanja od ovog meča izneo je trener crveno – belih Dejan Radonjić:
– U najavi duela protiv Olimpije treba krenuti od meča kojeg smo odigrali u četvrtak protiv Strazbura, prvog duela u Evroligi ove sezone i prvih bodova koje smo osvojili. Svakako da to zadovoljstvo koje je bilo prisutno nakon meča treba i nadam se da već prelazi u jednu ozbiljnost koja nam je potrebna, jer naravno da fokus treba da se prenese na duel protiv Olimpije. Jako dobro znamo šta nam znači takmičenje u ABA ligi, šta nam donosi i jednostavno taj pristup mora da bude adekvatan.
– Olimpija je u ovom trenutku u dobroj formi, pokazala je to i Evrokupu, savladala je odličnu ekipu iz Italije, imala je i za njih jednu dobru i važnu pobedu protiv Cibone u Zagrebu. Tim koji je sastavljen od i mladih ali i iskusnih igrača, predvodi ih plejmejker Rajt koji stvarno igra dobro i nosi čitav tim, uz plejadu domaćih igrača i mladih i igrača ispod koša koji su nešto iskusniji, jednu dobru kompoziciju čine i tim koji može da igra jako dobro i da koristi te neke kvalitete koje poseduje.
Radonjić od slovenačkog tima očekuje da se umeša u borbu za plej-of na kraju sezone.
– Čini mi se da su pokazali da će biti u borbi za samu završnicu takmičenja ABA lige, da imaju za to i kvaliteta i da naravno ono što su pokazali mogu da urade još i bolje i da do kraja takmičenja uđu u borbu. Možda se na nekom startu nije razmišljalo tako, s obzirom da Olimpija prošle sezone nije iskoristila svoje domaće takmičenje da se plasira u ABA ligu, već je naknadno uvrštena u ovogodišnje izdanje ABA lige. Naš odnos mora biti očekivan i da pokušamo da dobre stvari koje oni imaju svedemo na minimum, da mi kontrolišemo igru, da ne dozvolimo ekipi Olimpije da nametne jedan stil koji objektivno pokazuju u ovim zadnjim mečevima i da na taj način uz punu ozbiljnost i motivaciju dođemo do novih bodova, rekao je na konferenciji za medije trener Radonjić.
Cene ulaznica za derbi meč 6. kola ABA JTD lige su nepromenjene: Tribine – 400 dinara, Parter – 600 dinara, Plava loža – 800, Bela loža – 800, Loža – 1000, sedište pored terena (court seat) – 5000 dinara.
Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom pozvao je svoje navijače da dođu u dvoranu Pionir i pruže preko potrebnu podršku svojim ljubimcima i stručnom štabu na putu ka novoj pobedi. Takođe poziva navijače da kupe ulaznice jer na taj način direktno finansijski pomažu klub.
The post RADONJIĆ: Uz punu motivaciju i ozbiljnost do bodova protiv Olimpije appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radonjić: Fokus iz EL preneti u ABA

Izvor: B92, 17.Okt.2015

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić nada se da će njegova ekipa i u utakmici protiv Olimpije u Jadranskoj ligi odigrati kao i na početku Evrolige sa Strazburom...Zvezda će u nedelju od 17.00 u Hali Pionir dočekati slovenački tim u utakmici šestog kola ABA lige..."Zadovoljstvo koje je prisutno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.