Prvi poraz Crvene Zvezde, Bontech ubedljivo savladao Asus

Izvor: B92, 24.Sep.2017, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi poraz Crvene Zvezde, Bontech ubedljivo savladao Asus

Prvi dan prvog kola bio završio se pobedom favorita, dok je drugog dana prvog kola situacija bila totalno obrnuta.

Crvena Zvezda nije opravdala ime organizacije čije nosi i poražena je od ekipe Sigurno Sigurno sa 2-0 u svom debitantskom meču. Mnogi su sumnjali u kvalitet ekipe Sigurno Sigurno imajući u vidu da u svom rosteru imaju rookie adc igrača, ali je bot lejn ekipe izgledao uigrano. Prvi gejm bio je demonstracija jungle dominacije Stefana Nikolića, koji je sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nidalee kontrolisao celu mapu i imao učešće u 90% killova svoje ekipe. Drugi gejm nije baš najbolje počeo za junglera Sigurno Sigurno. Stefan Nikolić je prvi igralč Vip Adria Lige koji je igrao Ezreala jungle, ali je taj pick totalno nadigran od strane junglera Crvene Zvezde, KonDžiSana, koji je odigrao sasvim korektan gejm sa Elise. Iako Nikolić nije imao tako dobar gejm, njegovi saigrači su bili na vrhu zadatka, pa je ekipa Sigurno Sigurno uz pomoć bot lejna, Nece i Trpe i Hamzonija na midu, uspela da pobedi Zvezdu sa 2-0 i izjednači se sa Kliktechom i x25 Marvomna vrhu tabele.

Asus Rog Elite istim rezultatom ubedljivo je izgubio od Bontecha. Drugi ligaški susret ove dve ekipe završio se istim rezultatom kao i njihov prvi meč u prethodnoj ligi. Ovoga puta pobedu je odneo Bontech i to više nego ubedljivo. Prvi gejm delovao je kao propali pokušaj Asusa da dođu do zadnje linije Bontecha koju pored Lulu nisu mogli da probiju. Iako su Nemky i Gentleman uspeli da dođu do killa na botu, adc Bontecha, Pitar, uzeo je quadrakill sa Kog`Mawom i uspeo da iznese svoj tim do pobede. Drugi gejm bio je izjednačeniji, Asus je delovao ubedljivije, ali je još jedan fajt, kao i u prvom gejmu, doneo triplekill Pitaru, adc-u Bontecha, što mu je pomoglo da u nastavku meča odigra agresivnije i opuštenije. Jedan Baron bio je dovoljan Bontechu da uzme najbrži inhibitor na turniru, već u 19 minutu, a završi gejm za samo 22 minuta.

Prvo kolo definitivno je bilo puno zanimljivih partija, a sama iznenađenja doneće više uzbuđenja samoj ligi. Snimke mečeva možete pogledati ovde. Drugo kolo igra se već sledećeg vikenda, a dodatni raspored mečeva biće objavljen na Vip Adria League facebook stranici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.