Priča o partizanovcima i zvezdašima

Izvor: TvojPortal.com, 11.Jun.2011, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priča o partizanovcima i zvezdašima

Pressonline Sin legende Partizana od juče je član Crvene zvezde!
Miloš Dimitrijević, naslednik čuvenog fudbalera crno-belih iz osamdesetih, pokojnog Zorana Čave Dimitrijevića, potpisao je trogodišnji ugovor sa crveno-belima i tako nastavio podugačak niz igrača koji su igrali za Zvezdu a tesno su vezani za Partizan, i obrnuto...


Dimitrijević junior (27) istakao je juče da je njegov osnovni motiv dolaska na „Marakanu" Robert Prosinečki, i dodao da to što mu je otac legenda Partizana ne znači da je i on vezan za komšijski klub.
Partizanov Robi Prosinečki
Aktuelni timovi Zvezde i Partizana takođe nisu navijački čisti. Među crveno-belima u bivše „grobare" se ubrajaju Pavle Ninkov i Andrija Kaluđerović, dok u Humskoj igraju zvezdaši Vladimir Stojković i Ivan Stevanović. Naravno, niko od njih, izuzimajući Stojkovića, nikad nije javno rekao da je navijao za onaj drugi klub. Međutim, Stevanović, koji će ovog leta napustiti Humsku, poznat je pod nadimkom Robi, a dobio ga je po aktuelnom treneru Crvene zvezde Robertu Prosinečkom!
- Ne vidim nikakav problem u činjenici da mi je otac legenda Partizana. To je klub koji poštujem jer je otac u njemu imao veliku karijeru, ali ovo je sada moja priča. Ja sam dete Nanta, odrastao sam u Francuskoj i tamo sam naučio da igram fudbal, tako da sa crno-belima nemam nikakve veze. Prezadovoljan sam što sam potpisao za Zvezdu, smatram to velikim korakom u svojoj karijeri. Mislim da je za svakog igrača najbitnije da ga trener hoće, da zna njegove kvalitete. Meni je baš to bilo mnogo bitno, i to je jedan od razloga mog dolaska. Prosinečki je talentovan stručnjak, igram na poziciji koju je i on igrao i presrećan sam što ću sa njim raditi - rekao je Dimitrijević.
Darko slavio s crno-belima
Dimitrijević je samo jedan od igrača za koga „ljubav prema klubu ne može da prestane... dok onaj drugi ne ponudi više"! On se pridružio nemaloj grupi igrača koji su navijali za klub sa jedne strane Topčiderskog brda, a karijeru gradili sa druge!
Ko prizna, pola mu se prašta
Aleksandar Luković:
- Jednostavno se dogodilo da je Partizan tada bio uspešniji, osvajao je titule i bio privlačniji. Ali, kada sam došao u Crvenu zvezdu, ona mi je postala mnogo bliža.
Milovan Đorić:
- Pre nego što sam došao u Zvezdu navijao sam za Partizan. Zvezda je, međutim, postala moj život.
Vladimir Stojković:
- Igrao sam za Zvezdu, sad sam u Partizanu. I žena voli muža, pa se razvedu. Ostatak možete pročitati na linku

Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.