Izvor: Blic, 06.Nov.2019, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pre 55 godina poginuo je Slobodan Penezić Krcun: Komunista, veliki Zvezdaš i jedan od retkih koji je smeo da PROTIVREČI TITU

Gotovo da nema ličnosti u srpskoji politici čija je priča toliko mistična poput one Slobodanu Peneziću Krcunu. Srbin koji je znao za sebe da kaže da je okrvavio ruke do ramena, jedan od retkih koji je smeo da se suprotstavi Titu, pasionirani navijač Crvene Zvezde, koju je pomagao i šakom i kapom, lokal patriota koji je forsirao podizanje užičkog okruga, strah i trepet za protivnike partije i sve neistomišljenike. Upravo zbog svega navedenog, njegova smrt koja se odigrala na današnji dan 1964. godine, kada je poginuo prilikom udesa na Ibarskoj magistrali, i dan-danas izaziva kontroverze.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.