Posle rušenja Reala Zvezda čeka Barselonu

Izvor: B92, 22.Jan.2021, 12:34

Posle rušenja Reala Zvezda čeka Barselonu

Košarkaši Crvene zvezde od 19 časova dočekuju ekipu Barselone u susretu 21. kola Evrolige.

Izabranici trenera Dejana Radonjića pokušaće da na krilima pobede nad Realom savladaju još jednom protivnika iz Španije, ali to neće biti nimalo jednostavno.

Katalonci su na drugom mestu tabele Evrolige posle 20 odigranih mečeva, sa skorom 14-6, dok je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Crvena zvezda protiv Reala ostvarila sedmu pobedu u sezoni.

Ipak, u klubu sa Malog Kalemegdana veruju da je uz dobru igru sve moguće iako trener Radonjić upozorava da je ovo veoma težak zadatak.

"Barselona je najteži mogući protivnik u ovom trenutku. Igraju sjajno, imaju ogroman kvalitet. Jasno je da nas očekuje fizički izuzetno zahtevan meč u kome moramo da odgovorimo velikom energijom na atleticizam koji imaju. Potrebna nam je i maksimalna koncentracija kako bi odgovorili na kvalitet igre koji Barselona pokazuje čitave sezone", rekao je Radonjić.

Grafika SofaScore

S druge strane, trener Barselone Šarunas Jasikevičus ima pohvale na račun protivnika.

"Važno je da se Brandon i Niko vrate u tim. Potrebno im je vreme da dođu u pravi ritam. Zvezda je kao i svi timovi koje vodi Dejan Radonjić, mnogo su borbeni, igraju fizički jakou košarku na granici faula. Očekujemo težak, fizičički meč. Nadam se da ćemo moći da igramo svoju igru. Uvek se trudimo da damo najviše što možemo, vraćaju nam se važni igrači u najvažnijem delu sezone", zaključio je Jasikevičus.

Barselona je dobila poslednji meč dva tima, u novembru prošle godine, 76:65, ima niz od četiri uzastopne pobede nad crveno-belima.

Evroliga, 21. kolo:

18.00 CSKA – Fenerbahče

19.00 Crvena zvezda – Barselona

19.00 Žalgiris – Olimpijakos

21.00 Baskonija – Alba

Četvrtak:

Zenit – Anadolu Efes 85:78

Panatinaikos – Himki 94:78

Makabi – Real Madrid 86:84

Asvel – Valensija 90:77

Olimpija Milano – Bajern 75:51

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.