Popović za B92: Mi Balkanci smo tehnički bolji nego oni sa strane

Izvor: B92, 18.Avg.2018, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović za B92: Mi Balkanci smo tehnički bolji nego oni sa strane

Mladi košarkaš Crvene zvezde Nemanja Popović pravi razliku između onoga kako košarci pristupaju Balkanci i ostatak Evrope.

Paralelu je napravio na osnovu kampa "Košarka bez granica" na kom je učestvovao i bio jedan od boljih igrača.

Pored mladog igrača Crvene zvezde, na kampu je bilo još nekoliko momaka iz Srbije: Aleksandar Langović, Lazar Živanović, Đorđe Pažin i Aleksej >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Pokuševski.

"Došao sam sa namerom da se najbolje pokažem, dao sam sve od sebe i stvarno mislim da sam zaslužio i ovaj ol-star i sve. A i velika mi je čast igrati na ovom kampu pošto su ovde najbolji igrači iz cele Evrope. Treba se takmičiti sa njima i pokazali smo da mi sa Balkana i Srbije možemo da im pariramo", kaže Popović za B92.

On i ostala 63 učesnika i učesnice kampa "Košarka bez granica" imali su priliku da uče od mnogih legendi košarke poput Divca, Paspalja, Stojakovića, Popoviča i drugih nekadašnjih igrača.

"Mi iz Srbije, odnosno sa celog Balkana smo tehnički bolji nego oni sa strane. Oni su fizički jači od na, ali nemaju tu tehniku kao što mi imamo", kaže Popović.

O ostalim visokim momcima kaže da "nisu loši". Neki od njih poput Karla Matkovića iz BiH su pokazali solidne veštine.

Popović je kratko prokomentarisao i namere za sledeću sezonu.

"Ostaću nadam se još jednu sezonu u juniorima i posle se nadam da ću preći u prvi tim Crvene zvezde", kaže mladi košarkaš crveno-belih.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.