Zvezda savladala Ulm na startu Evrokupa

Izvor: RTS, 02.Okt.2018, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda savladala Ulm na startu Evrokupa

Crvena zvezda – Ulm 88:73. Košarkaši Zvezde uspešno su počeli sezonu u Evrokupu, pošto u u meču prvog kola Grupe A na svom terenu savladali nemački Ulm. Posle tri izjednačene četvrtine, crveno-beli "slomili" protivnika u poslednjoj deonici. Naredni meč Zvezda igra u gostima protiv Monaka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Crvena zvezda je savladala Ulm u prvoj utakmici u ovogodišnjeg Evrokupa 88:73 i na najbolji mogući način počela evrosezonu.

Nemački tim se pokazao kao neugodan rival tokom tri četvrtine, da bi crveno-beli u poslednjoj deonici "slomili" otpor protivnika i zabeležili ubedljiv trijumf.
Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bili su Amerikanci Bili Beron sa 19 i Džo Ragland sa 17 poena, dok je Stratos Perperoglu dodao 14.
U ekipi Ulma istakao se Isak Fotu sa 16 poena.
Gosti su bolje otvorili meč, ali Zvezda do kraj aprve četvrtine stiže do vođstva od 28:21. U nekoliko navrata činilo se da će se crveno-beli odlepiti, ali je Ulm nekako uspevao da dođe do egala, pa je domaćin na poluvremenu vodio 46:43.

Zvezda u trećoj četvrtini prvi put na meču stiže do dvocifrene prednosti, ali Ulm se još jednom vraća u život, te je na ulasku u poslednju deonicu ekipa Milana Tomaića imala tri poena prednosti.
A onda je odbrana Zvezde završila posao. Polako se uvećavala prednost crveno-belih, koja je u jednom trenutku iznosila i  15 poena, do konačnih 88:73.
U narednom kolu Zvezda gostuje Monaku, dok Ulm na svom terenu dočekuje ekipu Galatasaraja.
Ovako je protekao meč u dvorani "Aleksandar Nikolić".
20.56 – Kraj meča, Zvezda je savladala Ulm 88:73.
20.41 – Sredina poslednje četvrtine, Zvezda vodi 74:64.
Ponovo crveno-beli imaju dvocifrenu prednost, ovoga puta ne bi trebalo da je ispuste.
20.27 – Posle tri četvrtine, Zvezda vodi 62:59.
Imali su crveno-beli i dvocifrenu prednost, ali uporni Ulm se još jednom vraća i ulazimo u neizvesnu poslednju četvrtinu. Ragland je postigao 17, Beron 15 poena, dok u gostujućoj ekipi Fotu ima 13, a Evans 10 poena.
20.15 – Spor početak drugog poluvremena za obe ekipe, Zvezda vodi 54:48.
20.03 – Nastavljen je meč.
19.48 – Poluvreme, Zvezda – Ulm 46:43.
Uspeli su gosti iz Nemačke da stignu Zvezdinu prednost, ali crveno-beli ipak vode na poluvremenu. Bili Beron je najefikasniji na meču sa 13 poena, Ragland je postigao 10, a Perperoglu sedam. U gostujućoj ekipi Fotu ima 10, Rajan Tompson sedam.
Zvezda je u drugoj četvrtini pokvarila procenat šuta za tri poena (6/12), koji je bio odličan u prvih deset minuta (5/7).
19.34 – Sredina druge četvrtine, Zvezda vodi 37:29.
Održava Zvezda prednost iz prve četvrtine i odbija napade gostiju iz Nemačke. 
19.20 – Posle prve četvrtine Zvezda vodi 28:21.
Odličnih pet minuta za crveno-bele, pre svega u šutu za tri poena, pa Zvezda ima lepu prednost posle deset minuta igre. Ragland i Beron postigli su po osam poena za Zvezdu, na drugoj strani šest je postigao Rajndhart (dve trojke).
19.09 – Polovina igre u prvoj četvrtini, gosti vode 11:10.
Bolji početak za nemačku ekipu, koja je vodila 11:5, ali se Zvezda poenima Lazića i trojkom Berona vraća u igru.
19.01 – Počeo je meč u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.