Pionir je pravio mnoge senzacije, ali bi ova bila ravna čudu!

Izvor: MozzartSport.com, 27.Nov.2015, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pionir je pravio mnoge senzacije, ali bi ova bila ravna čudu!

Crveno-beli u prilično neugodnoj situaciji dočekuju prvaka Evrope, kome gori pod nogama kada je u pitanju plasman u TOP 16 fazu

Tradicija, kvalitet, iskustvo i pozamašan budžet - sve je na strani Real Madrida. Sa druge strane pun Pionir i potajna želja da i drugu godinu uzastopno u glavnom gradu Srbije padne aktuelni šampion Evrope. Ipak, to u ovom trenutku deluje praktično kao nemoguća misija za igrače Crvene >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zvezde, koji će večeras (20.00, Sportklub 3) nošeni ogromnim nadahnućem sa tribina pokušati da osvare nešto što je u ovom trenutku gotovo iznad njihovih realnih moći.

Dodatni problem za srpskog šampiona predstavljaće i činjenica da su izabrani Pabla Lasa u prilično neugodnoj situaciji i što bi eventualni neuspeh u večerašnjem okršaju mogao jedan od najboljih timova u Evropi da pošalje na poslednju poziciju u grupi A, ali i u ogromnoj meri mu oteža borbu za plasman u TOP 16 fazu.

Da je slavila u Strazburu, Zvezda je eventualnim podvigom mogla Real praktično da eliminiše iz direktne borbe, a onda da bez velikog pritiska odigra mečeve sa Himkijem i Fenrbahčeom i strpljivo sačeka meč poslednjeg kola sa Bajernom u Beogradu. Ovako, izabranici Dejana Radonjića više ne zavise od sebe, već i od drugih rezultata u grupi, a oni su do sada bili sve samo ne realni i očekivani.

Prošle sezone Zvezda je uspela na svom terenu, doduše tad u Beogradskoj areni, da uzme meru tadašnjem prvaku Evrope Makabiju, ali je tada objektivno imala daleko kvalitetniji sastav od ovog aktuelnog, kojem pored kvaliteta nedostaje i snage, ali i uigranosti - uslovljene pretrpanim rasporedom i prilično zakasnelom selekcijom igrača.

"Znamo da protiv Reala moramo da idemo iznad realnog. Uzdamo se u još jedno pokazivanje veličine Pionira. Da uz podršku navijača odigramo bolje nego što u ovom trenutku realno možemo, da bismo bili konkurentni ekipi koja u svojim redovima ima nemali broj igrača, koji su ove godine osvojili sve što su mogli.Verovali smo i protiv Bajerna, pa se desilo to što se desilo, nakon što smo ispraćeni u ambijentu negativne koš razlike. Verujemo i znamo da možemo da pobedimo, iako smo apsolutno svesni razlike u kvalitetu", rekao je Dejan Radonjić.

Madriđani dobro znaju šta ih čeka u beogradskom hramu košarke, ali im u ovom trenutku učinak od dve pobede i četiri poraza ne dozvoljava da razmišljaju o bilo čemu drugom osim o slavlju.

"Moramo da pobedimo, opterećeni smo mislima da će se o plasman u TOP 16 fazu odlučivati praktično do poslednjeg kola u grupi. Takođe, očekuje nas komplikovan meč u Pioniru, sa sjajnom atmosferom. Igramo protiv ekipe koja se mnogo promenila dolaskom Milera, pobedila u Minhenu, a umalo i u Strazburu", rekao je Pablo Laso.

Odlični strateg proteklih dana je imao problema sa nekolicinom povređenih igrača. Tompkins se nedavno vratio u trenažni proces, Ljulj je odmarao nekoliko dana zbog udarca protiv Himkija, dok zvezda tima Rudi Fernandez ima problema sa leđima. Ipak, nema sumnje da će svi oni biti večeras na parketu.

Zvezda je dolaskom Kvinsija Milera dobila nepredvidivost u napadu, ali će Radonjićev oslonac sasvim sigurno još jednom biti odbrana, od čijeg uspeha će zavisiti i učinak iz tranzicione igre. Ipak, da bi se slavilo u ovom meču, Zvezdi će protiv paklene odbrane biti neophodan i veliki fond raspoloženih igrača u napadu. Šut za tri poena ponovo mora da služi Simonovića i Gudurića, ali njima moraju da se pridruže i Lazić i Tompson. Amerikanac će ponovo imati priliku da dokaže kvalitet o kome se više priča u košarkaškim krugovima nego što on pokazuje na terenu.

Zvezda na pobedu protiv Kraljevskog kluba ne zna još od novembra 2006. godine, kada je prevođena fantastičnim Milanom Gurovićem nanela izuzetno težak poraz u trećem kolu grupne faze ULEB kupa. Od tada je prošlo ukupno šest mečeva (tri u Uleb kupu i tri u Evroligi) i svaki put je slavio Real Madrid.

(FOTO: MN press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.