Pet godina od ubistva Marka Ivkovića; Zvezda: Zašto?

Izvor: B92, 22.Nov.2019, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet godina od ubistva Marka Ivkovića; Zvezda: Zašto?

Pre tačno pet godina u Istanbulu, uoči utakmice Galatasaraja i Crvene zvezde, ubijen je navijač Marko Ivković, a Zvezda poručuje da ga nikada neće zaboraviti.

"Naš "Jagoda" je mučki ubijen u napadu na grupu navijača našeg kluba u Istanbulu u unapred pripremljenoj zasedi, uoči meča Galatasaraja i Crvene zvezde u Evroligi, tog petka 21.novembra 2014.godine. Sahranjen je tri dana kasnije na Bežanijskom groblju. Od tog ubistva prošlo je tačno pet godina, a ni danas >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << porodica, prijatelji, KK Crvena zvezda, svi kojima je crveno-bela boja pri srcu, svi razumni, dobronamerni, ne dobijaju odgovor na jedino pitanje – zašto je momak kome je jedini greh bio što je beskrajno voleo svoju Crvenu zvezdu morao da izgubi svoj život?", navodi se u saopštenju srpskog šampiona.

Kako se ističe, KK Crvena zvezda će na svaki mogući način čuvati sećanje na Marka Ivkovića, dečaka koji je voleći svoju Zvezdu, samo želeo da bude uz svoj tim i bodri ga na utakmici u Istanbulu.

I ove sezone, u februaru 2020. godine Zvezda će organizovati kvalifikacioni turnir Evrolige, koji u znak sećanja na “Jagodu” od 2016. godine nosi naziv “Marko Ivković”.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.