Peruničić: Uzimam vruć krompir sa velikim zadovoljstvom

Izvor: Sportske.net, 19.Sep.2018, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peruničić: "Uzimam vruć krompir sa velikim zadovoljstvom"

Novi selektor srpskih rukometaša Nenad Peruničić rekao je danas da se ne plaši onoga šta ga čeka na tom mestu i obećao je da će živeti za reprezentaciju.

Novi selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić stupio je danas na dužnost.

"Daću maksimum, onako kako sam to radio i kada sam bio igrač, i u mojoj Crvenoj zvezdi. Teško je već duže vreme, ali uzimam vruć krompir sa velikim zadovoljstvom. Ne plašim se onog što me čeka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << jer znam da ću biti svoj, da ću živeti za reprezentaciju i rukomet, kao što sam i do sada živeo", rekao je Peruničić na promociji.

Peruničić je zahvalio na "ogromnoj podršci" koju svakodnevno dobija od kolega, kao i članovima Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije na jednoglasnoj odluci da ga podrže.

"Prvi utisak je osećaj ogromnog zadovoljstva, ponosa i časti, svega onoga na koji način gledam na to mesto i Srbiju. Veliki izazov i odgovornost kojeg se ne plašim. Svestan sam trenutka i toga šta me čeka, u životu se nikada nisam plašio izazova. Videćemo na kraju učinak onoga što želim da uradim", kazao je Peruničić.

Ponovio je da ga izazovi nisu plašili i da je uvek "težio boljem dajući sve od sebe", kao i da će tako biti i ovog puta.

"Nisam tremaroš, ali jedna vrsta treme postoji. Ovo je nešto o čemu mašta i sanja svaki trener koji želi nešto ozbiljno u svojoj karijeri. Ogroman izazov koji prihvatam punog srca. Neću tražiti nikakva opravdanja i alibije jer sam za svoje ciljeve spreman da poginem. Sve što me čeka prihvataću na pravi, sportski način", naveo je novi selektor srpskog nacionalnog tima.

Govorio je o potencijalu koji ima reprezentacija Srbije i da su rukometaši izneli teret kvalifikacija u zaista teškom trenutku i pokazali "motiv i srčanost, kao i 'fajt' na terenu, što je svojstvenu ovom podneblju".

"Nešto što niko ne može da ti oduzme, bez obzira na to ko je protivnik. Možda grešim, ali sa mnogo poštovanja smo ulazili na teren sa raznim protivnicima. Činjenica je da su to osvajači medalja, ali kada izadješ na teren, onda je tvoja želja protiv njegove. Imam običaj da kažem 'uradi danas da ne bi žalio sutra za onim što je prošlo'. To učim moje igrače u Zvezdi koji su daleko slabijeg kvaliteta. Bio sam kritičar i očekujem kritike. To se podrazumeva. Najviše sam kritičan bio prema tim stvarima. Oduvek sam imao utisak da smo ostali nedorečeni u tom motivu, a najmanje sam komentarisao stil igre, način odbrane", dodao je.

Peruničić je istakao da je igranje za reprezentaciju nešto što ne može da se meri sa klubom.

"Igranje sa drugovima, kolegama, za svoju zemlju, to je nešto što ne može da se meri ni sa čim. Da budemo ono što jesmo, to mi je prvi cilj. I u naše vreme smo bili slabiji od svetskih i olimpijskih šampiona, ali smo uvek izlazili ratnički raspoloženi. Protivnici su izlazili znajući da igraju sa Srbima i da ih čeka velika borba. To je sport, tako ga priznajem", rekao je Peruničić.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Peruničić: Za moje ciljeve spreman sam da poginem

Izvor: B92, 19.Sep.2018

Novi selektor srpskih rukometaša Nenad Peruničić rekao je da se ne plaši onoga šta ga čeka na tom mestu i obećao je da će živeti za reprezentaciju..."Daću maksimum, onako kako sam to radio i kada sam bio igrač, i u mojoj Crvenoj zvezdi. Teško je već duže vreme, ali uzimam vruć krompir...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.