Pančev o Zvezdi, sankcijama, nepravdi oko Zlatne lopte, reprezentaciji...

Izvor: Večernje novosti, 30.Sep.2019, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančev o Zvezdi, sankcijama, nepravdi oko "Zlatne lopte", reprezentaciji...

To bi bio 'veliki' udarac za njih jer smo pokazali da smo jači od svega, i pored svih njihovih sancija i zakonskih nepravdi - rekao je Pančev Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Darko Pančev izjavio je danas da UEFA tom klubu godinu dana posle osvajanja trofeja šampiona Evrope nije dozvolila da igra novo finale.- Takmičenje je bilo mnogo jako i bilo je teško za naš tim da igra stalno van Beograda. UEFA tada prosto nije dozvolila da Zvezda drugu godnu zaredom >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << igra finale. To bi bio 'veliki' udarac za njih jer smo pokazali da smo jači od svega, i pored svih njihovih sancija i zakonskih nepravdi - rekao je Pančev između ostalog u intervjuu za bugarski Sportal.Nekadašnji golgeter Crvene zvezde je naveo da je nepravda i to što 1991. godine "zlatnu loptu" nije dobio neki fudbaler Zvezde, koja je te godine osvojila Kup šampiona.- Mislim da je u redu da najbolji evropski tim ima i najboljeg igrača, koji je ujedno i dobitnik zlatne lopte. Nažalost, to se 1991. godine nije desilo. To je isto tako posledica velikog uticaja francuskih medija na UEFA, ali i Adidasa, sa kojim je zajednički dodeljivana nagrada. Umesto Dejanu Savićeviću ili meni, zlatna lopta je otišla u ruke Žan Pjer Papena. Nepravda - istakao je Pančev.Dodao je da je UEFA tada udarac nanela i reprezentaciji Jugoslavije, kojoj nije dozvolila da igra na Evropskom prvenstvu.- Istina je da smo imali veoma jak i moćan tim. Reprezentacija se bila kvalifikovala za Evropsko prvenstvo. Naravno, UEFA nam je nanela udarac sprečavajući da učestvujemo. Po mom mišljenju imali smo realne šanse za uspeh. Najgore od svega je što se zemlja raspadala, jer sam siguran da bismo osvojili veliki trofej. Govorim o evropskom ili svetskom prvenstvu - rekao je Pančev.Darko Pančev je pružio podršku nekadašnjem saigraču Siniši Mihajoviću, koji boluje od leukemije.- Iznenadila nas je ta vest. Nadamo se da će opet da pobedi. Bio je odličan fudbaler, dobar je čovek, a sada je i dobar učitelj. Po mom mišljenju, on je jedan od tri najbolja izvođača slobodnih udaraca u istoriji fudbala - rekao je Pančev.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

"Umesto meni ili Savićeviću, Zlatna lopta pripala Papenu"

Izvor: B92, 01.Okt.2019, 08:15

Darko Pančev, bivši fudbaler Crvene zvezde, izjavio je da UEFA tom klubu godinu dana posle osvajanja trofeja šampiona Evrope nije dozvolila da igra novo finale.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.