POTVRĐENO: Zvezda BRUTALNO pokradena u Milanu (VIDEO DOKAZ)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Feb.2023, 19:04

POTVRĐENO: Zvezda BRUTALNO pokradena u Milanu (VIDEO DOKAZ)

Interesantno je da je sve odluke doneo jedan arbitar.

Košarkaši Crvene zvezde su u četvrtak izgubili u Milanu od Aramnija u okviru Evrolige, ali suđenje je najblaže rečeno bilo naklonjeno Italijanima, a neki su skloni da tu pominju i teorije zavere, ali dokaza za to nema.

Četiri ključne situacije je za Maxbet analizirao bivši sudija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Milan Mažić.

Prva situacija je prekršaj Bena Bentila pri rezultatu 70:66.

- Ako je faul postojao, onda je on bio u trenutku kada je došlo do promene pravca, jer je Bentil tada imao spuštenu ruku ka torzu igrača koji dribla i išao je blago ka njemu, nikako onda kada je dosuđen - istakao je Mažić.

Druga ako je uopšte sporna je nedosuđen koš i dodatno bacanje za Dalibora Ilića. To su svakako videli svi osim onoga koji je presuđivao.

- Ovde je sve jasno – u kontinualnoj kretnji nakon dosuđene lične greške igrač napada ima pravo da završi svoju akciju šutem što je i učinio. Lopta je dotakla tablu iznad nivoa obruča, pa na nju nije smeo više niko da igra dok se ne vidi ishod šuta.

Treća situcija je dosuđeni prekršaj Nedovića.

- Ovde opet imamo nejasnu sliku, jer postoji momenat kada verujem da je došlo do kontakta na šutu. Ako je kontakta i bilo onda sudija koji ga je dosudio nikako nije mogao da ga vidi. Moram da napomenem da Nedović nije imao ispravan početni položaj čuvanja, ali da nije išao prema šuteru. U momentu kada je dosuđena lična greška, kontakt je iniciran od strane igrača napada levom nogom.

Poslednja situacija je nedosuđena namerna lična nad Ognjenom Kuzmićem, gde tako verovatno za svakog objektvnog sudiju ne bi postojala dilema.

- I ovde mi se situacija čini poprilično jasna. Kuzmić je dobro isfintirao šut, oba igrača odbrane su bila van igre, ali je igrač sa brojem 0 u padu odlučio da ipak faulira šutera. To radi kontra rukom (levom) mada nije jasno da li je Kuzmić hteo da završi levom ili desnom rukom, mislim da je to potpuno svejedno. Kontakt se događa na nadlaktici, što jasno pokazuje da nije bilo pokušaja igre na loptu. Po svim kriterijumima ovo je morala da bude nesportska greška i ne znam zašto nije dosuđena čak ni nakon gledanja snimka - naglasio je bivši sudija.

Sve četiri sporne odluke odgovoran isti sudija, Francuz Mehdi Difalah, tako da je to dovoljno da se izvede zaključak...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.