Izvor: HotSport.rs, 23.Okt.2017, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLEMIKA TRAJE: Da li je Pešić bio u ofsajdu, a Le Talek zaslužio crveni karton? Analitičar je rekao svoje… (VIDEO)

Nakon odigranog 14. kola Superlige Srbije, povela se polemika oko odluka na štetu lučanske Mladosti u burnom meču na Marakani.

Novo kolo, nova bura oko suđenja. Tako je to u Superligi Srbije. Ovog puta najviše pažnje privukao je meč između Crvene zvezde i lučanske Mladosti na kojoj je viđeno nekoliko spornih sudijskih odluka.
Među prvima je ona u kojoj je postignut prvi gol na meču. Da li se >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << Aleksandar Pešić nalazio u ofsajdu kod gola u 26. minutu?
– Deluje da je Pešić nekoliko centimetara, rame ili gornji deo tela, možda bio ispred igrača Mladosti. Sudije na seminarima slušaju uputstvo FIFA i UEFA, a to je da ukoliko postoji dilema kod ofsajd situacija, prednost se daje napadaču. Sudija je to primenio – rekao je Igor Radojčić, sudijski analitičar na TV ArenaSport.

(Izvor: youtube / DB Sport)
Mladost je meč završila sa 10 igrača na terenu, jer je Predrag Pavlović dobio dva žuta kartona.
– Kod prvog žutog kartona on jeste podigao malo više nogu međutim, proleteo je ispred igrača Crvene zvezde. U drugoj situaciji je žuti karton očigledan jer se radi o bezobzirnom startu tako da nema dileme. Čak ako gledamo malo šire možemo da govorimo o teškom prekršaju za direktan crveni karton jer igrač nema mogućnost da igra loptom a može da povredi protivnika. Međutim, onaj prvi žuti karton, smatram da je neopravdano pokazan. Pavlović ga nije zaslužio – istakao je Radojčić.
Mogla je i Crvena zvezda da završi meč sa desetoricom, pošto je Damijenu Le Taleku visio crveni karton zbog nasrtaja na Vladimira Radivojevića nakon faula u 89. minutu. Po mnogima, arbitar je pogrešio, a šta kaže Radojičić?

(Izvor: youtube / PolSport Radio)
– Tu ima previše ljudi, čak i onih kojima mesto nije na terenu. Rekao bih da je reakcija Le Taleka više frustracija zbog pada. Ovde je problem neodlučnost sudije, da je pokazao i Le Taleku odmah žuti karton mislim da bi se situacija smirila.
– Više je u pitanju frustracija, ne bih rekao da Le Talek ima zlu nameru. Ono što je bitno, nije stavio ruke na lice protivnika jer bi onda moglo da se razmišlja o direktnom crvenom kartonu – zaključio je bivši fudbalski arbitar.

(Izvor: youtube / PolSport Radio)
The post POLEMIKA TRAJE: Da li je Pešić bio u ofsajdu, a Le Talek zaslužio crveni karton? Analitičar je rekao svoje… (VIDEO) appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.