PANKOVA NIJE SLOMILA TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA: Ljubav prema Zvezdi mi je često bila problem u karijeri (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jun.2019, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PANKOVA NIJE SLOMILA TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA: Ljubav prema Zvezdi mi je često bila problem u karijeri (FOTO)

Crveno-belima ostale još dve utakmice na pripremama.

Došao je u Crvenu zvezdu u ovom prelaznom roku, ali još nije zaigrao u prijateljskim utakmicama, zbog povrede . Radovan Pankov preselio se sa niškog "Čaira" u Ljutice Bogdana u Beogradu, a u razgovoru sa srpskim novinarima otvorio je dušu, o životnom putu koji nije bio nimalo lak...

Međutim, ova godina mu je posle trnja i teških trenutaka krenula kako treba.

- Nekoliko dana posle dolaska >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Zvezdu rodio mi se sin. Nisam ni bio svestan šta to znači dok ga nisam uzeo u ruke. Neverovatna sreća, neverovatan osećaj. Dali smo mu ime po mom pokojnom ocu, Milošu - rekao je Radovan i tako napravio uvod za tužnu priču iz detinjstva.

Pre 13 godina, novom defanzivcu crveno-belih poginuli su otac i stric, Miloš i Ljubiša.

- Bilo nam je teško, mnogo teško. Sestre su imale devet godina, odnosno dva meseca, a ja 11 godina. Mami je bilo teško, baki i deki takođe jer su izgubili oba sina u samo jednoj noći. Ali, mi unučići smo im davali snagu da nastave dalje - rekao je momak koji će početkom avgusta napuniti 24 godine.

- Rođen sam u Novom Sadu, odrastao tamo, iz naselja Podbare sam. Dete sam Vojvodine (bio i kapiten), ali ljubav prema Zvezdi nikada nisam krio, a bila mi je samo problem u karijeri. Pogotovo u Vojvodini. Svega je tu bilo… Nije mi žao, uopšte. Kao što oni vole svoj klub, tako ja volim svoj. To što sam ponikao tamo i što sam dete Vojvodine mi uopšte nije predstavljalo problem da dođem ovde. Do sada sam u šali govorio, ali mislim ozbiljno da nisam stigao u Zvezdu smatrao bih da se nisam ozbiljno bavio fudbalom.

Prvo Zvezdino pojačanje za novu sezonu je tu!

Radovan Pankov!☝🏻

🔴⚪️#fkczhttps://t.co/7427LowXcd

— FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) 31. мај 2019.

Pankov nije jedini koji je ponikao u Staroj dami iz Novog Sada, a sada je u Zvezdi. Tu su Mirko Ivanić, Srđan Babić, Dušan Jovančić, kao i Dejan Meleg koji je pred odlaskom. U stručnom štabu je i Milan Kosanović, Radovanov učitelj i u Novom Sadu i mlađim reprezentativnim selekcijama. Sa Sergejem Milinković-Savićem, Mijatom Gaćinovićem i Babićem, Pankov je pre četiri godine osvojio titulu svetskog šampiona za mlade na Novom Zelandu.

A onda je usledila, kako je priznao velika greška.

- Čovek koji je doveo Dingu i mene, brzo je otišao iz Urala. Došao je novi trener i sklonio nas, posebno mene. Na pripremama sam video da me nema u kombinaciji, trebalo je odem u Čukarički na pozajmicu kod Lalatovića, ali se klubovi nisu dogovorili. Posle Prvenstva Evrope za mlade 2017. godine otišao sam na pozajmicu na Kipar, u AEL. Bilo mi je teško u početku da se naviknem, ali je trener je bio sjajan, osvojili smo Kup, prvi u istoriji kluba.

Posle toga usledio je odlazak u niški Radnički u kojem je skrenuo pažnju na sebe da bi ga Zvezda dovela. Sada čeka šansu kod Vladana Milojevića.

- Imao sam problema sa ložom, ali pokušaću da se spremim i trebaće vremena da uđem u ritam. Jedva čekam debi, možda neki minut protiv Zenita (subota) ili Blau Vajsa (ponedeljak). Želim zajedno nove trofeje - rekao je Pankov koji nikada nije krio privrženost Zvezdi.

Radovan Pankov na predstavljanju u Uralu pic.twitter.com/wy0Bmst2WR

— vučković (@vxckovic) 28. јун 2016.

Na promociju u Uralu, došao je u majici sa likom ubijenog navijača Marka Ivkovića, a kada je dolazio u Crvenu zvezdu, na društvenim mrežama "provlačila" se fotografija na kojoj se vidi momak kako navija iz voza.

- Bio sam klinac. To je bilo još dok sam bio u srednjoj školi, sa mojim drugarima iz Bačke Palanke. Sećam se, išli smo na utakmicu protiv Smedereva ili Spartaka, kada je bilo 40.000 ljudi na Marakani - zaključio je Pankov.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Tatjana Bašević, bivša devojka košarkaša Maika Cirbesa

Boasty 🤯🙊 @jalize.couture by @bs.photographia Produced by me

A post shared by T (@angel.tatjana) on May 16, 2019 at 6:41am PDT

Let‘s test the gym results - pose 🤪

A post shared by T (@angel.tatjana) on Apr 17, 2019 at 9:12am PDT

Let’s capture the day before I started youtube 🙈🙈🙈 #angeltatjanavlogs

A post shared by T (@angel.tatjana) on Jan 10, 2019 at 1:26pm PST

Neka egzoticna biljka 🤷🏽‍♀️

A post shared by T (@angel.tatjana) on Dec 8, 2018 at 9:55am PST

Always determined, no matter what. 🌙

A post shared by T (@angel.tatjana) on Sep 9, 2018 at 11:29am PDT

go flex ♣️

A post shared by T (@angel.tatjana) on Aug 25, 2018 at 8:37am PDT

No time to post vaca pics = #vacagoals reached 🙈

A post shared by T (@angel.tatjana) on Aug 7, 2018 at 9:37am PDT

Yes a girls library can be as deep as her décolleté - proud of both 🤘🏽 Be free, powerful & confident about your intellect & body girls 💥 Never hide the one or other cause of some mediocre minds that prejudice - cause if they could.. ah if they could 😌

A post shared by T (@angel.tatjana) on Jun 14, 2018 at 1:02pm PDT

🇲🇽? @dusannpetrovic

A post shared by T (@angel.tatjana) on May 10, 2018 at 10:37am PDT

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.