Izvor: MozzartSport.com, 28.Nov.2020, 02:10

Ovome nema kraja, Borha dao još dva - ukupno 27 golova u sezoni (VIDEO)

Nestvarna forma nekadašnjeg golgetera Crvene zvezde

Više nema potrebe pojašnjavati situaciju, već samo nastavljamo sa brojanjem. Nekadašnji napadač Crvene zvezde Kristijan Borja nastavlja da rešeta u ekvadorskom šampionatu. Večeras je postigao dva pogotoka u dresu LDU Kita proiv Olmeda (3:0) i tako prekinuo pauzu koja je trajala na prethodna dva meča. Borha je tako došao do cife od 24 prvenstvena >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << gola, odnosno čak 27 u svim takmičenjima.

U većini njegovih pogodaka nema nikakve preterane majstorije, ali je sve perfektno odrađeno fudbalski, sa sjajnim osećajem za prostori i gol. U prvom, koji je postigao već u šestom minutu se odlično zagradio, dobio pravovremeni pas u prostor od strane Johana Kulija, a onda "otresao" svog protivnika i rutinski zatresao mrežu Hosea Sevaljosa.

Drugi pogodak je stigao u 27. minutu, kada je ujedno postavljen i konačan rezultat utakmice. Borha je varkom tela uticao na to da ga čuva izgubi iz vida. Ostao je sam na ivici peterca, dobio pravovremeno dodavanje od Pedra Perlase i iz neposredne blizine matirao Sevaljosa.

Egzekutor drugog pogodka za domaćina, koji je bio i najefektniji na meču, bio je Bili Arse. Brzonogi ofanzivac LDU-a je napravio odličnu varku na ivici kaznenog prostora, a onda poslao neodbranjiv udarac u bliži ugao golmana Olmede.

LDU je došao do šeste pobede u drugom delu sezone ekvadorskog prvenstva i u ovom trenutku beži dva boda Emeleku i Barseloni, koji imaju po utakmicu manje.

Podsećamo, Borha u ovim trenucima uživa u najefikasnijoj sezoni svoje karijere. Dosadašnji rekord postavio je 2017. godine kada je u dresu Amerike Kali postigao 16 golova na 42 utakmice. Pre toga mu je maksimum bio u dresu Crvene zvezde i sezoni 2011/2012. kada je dao 14 na 38 mečeva. Dvocifren skor imao je i u dresu meksičkog Verakruza (11 golova na 35 mečeva) u sezoni 2013/2014, 12 golova je postigao u prvoj sezoni (2016) u dresu Amerike Kali.

Borha je u LDU stigao na leto 2019. godine godine iz Amerike Kali i definitivno napravio transfer dosadašnje karijere.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.