Izvor: RTS, 19.Jun.2021, 15:46

Ogorčeni navijači prekrečili mural Ivanovića, Budućnost traži da se smire tenzije

Velika bura podignuta je prelaskom Nikole Ivanovića iz Budućnosti u Crvenu zvezdu, sa kojom je crnogorski reprezentativac potpisao dvogodišnji ugovor. Ivanović, koji je bio jedan od najboljih igrača u novijoj istoriji Budućnosti, želeo je da nastupa u Evroligi, zbog čega se odlučio na dolazak na Mali Kalemegdan.
Sjajni plejmejker će od naredne sezone nositi crveno-beli dres, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a navijači Budućnosti, ogorčeni takvim potezom, odlučili su da ga "obrišu".

Mural na podgoričkoj zgradi "Šargarepa" je osvanuo 2018. godine, posle titule Budućnosti u ABA ligi, u čijem osvajanju je Ivanović imao veliku ulogu.
Tri godine kasnije - mural je nestao, a sve zbog njegovog prelaska u Zvezdu, sa kojom će naredne sezone nastupati u Evroligi.
"Nikola nakon osam godina napušta naš klub. Džoni je bio sinonim Budućnost Volija, igrač u čijim maestralnim partijama smo uživali dugi niz godina. Nikola činio si godinama da se ponosno osećamo, da jedan 'naš mali iz Šargarepe' predvodi 'plavo-bele" i u ABA ligi i u Evropi", stoji u saopštenju podgoričkog kluba.
"Upravo si ti bio ključan čovek u najvećem sportskom uspehu kluba i time si zaslužio mesto među najvećim. Želimo ti puno sreće u daljoj karijeri i profesionalnom angažmanu, znaš da će Budućnost uvek biti tvoja kuća."
Uprava kluba je sve uradila da zadrži Nikolu, ali, prema sopstvenom priznanju, nije imala ni šansu da uspe u tome jer mu je prioritet bilo igranje u najjačem evropskom takmičenju.
Iz Budućnosti su apelovali na navijače da se strasti smire.
"Molimo navijače Budućnost Volija da bez obzira na to što su teško prihvatili informaciju o njegovoj novoj igračkoj adresi spuste tenzije, jer je to pravi način da dostojanstveno podrže Klub u susret novoj sezoni i novim pobedama. A Nikola, kao i svi igrači, ima pravo da ide gde misli da mu je bolje. Na kraju krajeva, kada se osvrnemo iza sebe... ovo jeste samo sport", zaključuju iz Budućnosti.

Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

BUDUĆNOST SE SA STILOM OPROSTILA OD IVANOVIĆA: „Bio si ključan čovek u najvećem sportskom uspehu kluba i time si zaslužio mesto među najvećim“

Izvor: HotSport.rs, 19.Jun.2021

Oprostili se od legende kluba na pravi način. Odjeknula je kao bomba informacija da je Nikola Ivanović prešao iz Budućnosti u Crvenu zvezdu. Crveno beli su sinoć kasno objavili dolazak sjajnog plejmejkera, a to je izazvalo burne reakcije navijača podgoričkog tima. Ipak. Budućnost je danas izašla...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.