Izvor: RTS, 08.Mar.2021, 14:35

Održan žreb za završni turnir Kupa Milan Ciga Vasojević

Košarkašice Vojvodine i Crvene zvezde igraće u prvom polufinalu Kupa Milan Ciga Vasojević, dok će se u drugom sastati Art Basket i Radivoj Korać, odlučeno je žrebom u prostorijama Košarkaškog saveza Srbije.
Završni turnir ženskog nacionalnog Kupa Milan Ciga Vasojević, održaće se 13. i 14. marta u Vršcu u dvorani „Milenijum".

Prvo polufinale na progamu je 13. marta od 12.30 sati, drugo od 15 sati, a finale je zakazano za nedelju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 14. mart u 13 sati.
Žrebu su prisustvovali predstavnici klubova učesnika, kao i predstavnici organizatora grada Vršca, a pozdravio ih je generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Zlatko Bolić.
"Posebno mi je drago što će grad Vršac biti domaćin finalnog turnira Kupa Milan Ciga Vasojević, verujem da će sve da protekne kako treba... Košarkaški savez Srbije će se potruditi da celu organizaciju isprati na najbolji mogući način i ovom prilikom svim učesnicima želim puno sportske sreće i da naprave najbolje rezultate", poručio je Bolić.
Ispred ogranizatora turnira, obratila naša trofejna reprezentativka i pomoćnik gradonačelnika Vršca Tamara Radočaj, koja je izvukla polufinalne parove.
"Pozdravljam sve u ime grada Vršca, izuzetno mi je drago što sam danas ovde... Želim svim učesnicima završnice Kupa Milan Ciga Vasojević puno sreće. Potrudićemo se da, zajedno sa Košarkaškim savezom Srbije, organizujemo ovaj trunir na visokom nivou", rekla je Radočaj.
Kada je reč o istoriji ovog takmičenja, od 2006. godine, od kada je Srbija samostalna država, najviše trofeja nacionalnog Kupa osvojile su košarkašice Hemofarma, čak pet, od čega četiri zaredom od 2007. do 2010. godine.
Crvena zvezda i Partizan su se radovali po tri puta, Partizan - 2011, 2013. i 2018, Crvena zvezda 2016, 2017. i 2019, a Radivoj Korać, Vojvodina i Kraljevo po jednom, Korać 2014, Novosađanke 2015, a Kraljevčanke 2020.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.