Odbojkaši Vojvodine šampioni Srbije!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2017, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši Vojvodine šampioni Srbije!

Odbojkaši Vojvodine NS Seme osvojili su 14. titulu prvaka Srbije, prvu posle 2007. godine, pošto su u finalnoj seriji plej-ofa Super lige Srbije savladali Crvenu zvezdu sa 3:2 u pobedama.

Vojvodina je večeras, u dvorani SPC "Vojvodina" u Novom Sadu, u petoj, odlučujućoj utakmici finalne serije pobedila Crvenu zvezdu sa 3:2, po setovima 19:25, 25:23, 21:25, 25:19 i 15:9, posle 136 minuta igre.

Čestitka Igora Mirovića odbojkašima "Vojvodine"

Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pokrajinske vlade Igor Mirović čestitao je odbojkašima "Vojvodine" osvajanje titule prvaka Srbije.

"Odbojkašima "Vojvodine" čestitam osvajanje šampionske titule prvaka Srbije.

Njihovom borbenošću i zalaganjem dokazali su da je Novi Sad i dalje grad odbojke, a odbojkaški klub "Vojvodina" najtrofejniji odbojkaški klub naše države, koji je posle deset godina vratio titulu u Novi Sad.

Nakon osvajanja ove titule, želim Odbojkaškom klubu "Vojvodina" da svoj kvalitet uspešno potvrde i na međunarodnoj sceni", poručio je odbojkašima predsednik Mirović.

Zoran Gajić, predsednik OSS, predao je pobednički pehar Čedomiru Stankoviću, kapitenu Vojvodine.

U fantastičnoj atmosferi, igrači obe ekipe priredili su pravi spektakl za ljubitelje odbojke i odigrali sjajan meč dostojan borbe za titulu, da bi na kraju zasluženo slavila Vojvodina NS Seme.

"Bili smo pravi kada je bilo najpotrebnije. Izgledalo je kao da smo igrali iz inata, jer bilo je mnogo onih koji su nas osporavali zbog naše mladosti i neiskustva. Pokazali smo da možemo da odigramo najbolje kada je najvažnije i da se posle 10 godina ponovo radujemo tituli u Novom Sadu",  istakao je David Mehić, primač Vojvodine NS Seme i najbolji igrač pete utakmice.

"Teško je bilo šta reći posle pet mečeva. Sve je stalo ne samo u jedan meč, već u jednu loptu. Samo mi znamo koliko je bilo teško ostvariti ovakav uspeh, jer su svi već videli Zvezdu na tronu. Presrećan sam, jer smo zaslužili ovo slavlje",  rekao je Čedomir Stanković, kapiten i bloker Vojvodine NS Seme.

"Dvorana je bila prepuna kao nekada i publika nas je nosila do pehara. Bilo je malo više grešaka, ali to je normalno s obzirom na mladost. Junački su sve izdržali i pokazali da je Novi Sad i dalje odbojkaški grad. Presrećan sam. Ovo je zajednička titula svih u klubu i Gradu", naglasio je Nedžad Osmankač, prvi trener Vojvodine.

"Čestitam Vojvodini na zasluženo osvojenom trofeju, ali i svim igračima Crvene zvezde na fantastičnoj borbi. Imali smo svoje šanse za kojima moramo da žalimo, a ovim novim „klincima" u klubu želim mnogo uspeha u narednoj sezoni", kratko je ispričao Nikola Munćan, kapiten i bloker Crvene zvezde.

"Zasluženo je pobedila Vojvodina, ali mislim da ne bi bilo nezasluženo i da smo mi pobedili. Imamo za čim da žalimo, ali krećemo u novu sezonu sa novim ciljevima. Čestitke Vojvodini, igračima i stručnom štabu na osvojenom peharu",  objasnio je Dragan Kobiljski, prvi trener Crvene zvezde.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.