Izvor: MozzartSport.com, 02.Dec.2020, 11:55

Odavno nije seoski klub: Hof na plate igrača daje 65.000.000, trenerima u školi od 2.500 do 4.500 evra

Kramarić najplaćeniji igrač

Odavno više nije seoski klub. Tako bismo mogli da počnemo finansijsku analizu Hofenhajma, sutrašnjeg protivnika Crvene zvezde u borbi za prvo mesto u Grupi L Lige Evrope. Pisali smo već, trenutno im baš i ne ide na domaćoj sceni, ali nemojte da vas to zavara: milijarder Ditmar Hop se dobro razume u biznis i vodi klub kao ozbiljno preduzeće o čemu uostalom govori i to >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << što Hof, iako funkconiše u prilično maloj sredini, trenutno ima 204 stalno zaposlena radnika, uz još 88 njih na privemenom radu, a samo za plate prvotimaca izdvaja oko 65.000.000 evra!

Ako na to dodamo i plate trenera i U23 tima sportski sektor svake godine iz kase  isisa 77.000.000 evra što je otpriike tri puta više od sume na koju mogu da računaju u Ljutice Bogdana.

Sve ovo nam govori poslednji finansijski izveštaj kluba koji objavljuje tiražni Bild, a u kome se recimo ističe i da je Hofenhajmov najplaćeniji fudbaler hrvatski napadač Andrej Kramarić sa platom od 4.800.000 evra po sezoni. Istina, ovde govorimo o bruto zaradi, pre poreza i ostalih doprinosa dakle.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Što se tiče rukovodstva, trojica direkora brinu o svemu, do nedavno je tu bio aktuelni trener Bajerna Hansi Flik, koji je klub napustio februara 2018. posle samo osam meseci na funkciji. Flik je navodno primao oko 1.500.000 evra po sezoni. Klub je, između ostalog, napustio i zbog nesuglasica među rukovodiocima, tada mu je najveća opozicija bio Peter Gorliš, on je i sada tu sa platom od 600.000 evra.

“Običan svet” ne uživa u baš tolikom luksuzu, ali nije baš ni da ima posebnih finansijski problema. Recimo, zamenici portparola primaju između 7.000 i 8.000 evra mesečno. Ljudima koji se bave društvenim mrežama svakog prvog u mesecu na račun legne između 3.000 i 4.000 evra.  U odeljenju za prodaje i marketing ima problema, plate su bile niže u odnosu na konkurenciju, pa im je Ajntraht iz Frankfurta uzeo nekolicinu bitnih ljudi.

Idemo dalje, legendarni ekonom, 72-godišnji Hajns Zejfer, on je u klubu od daleke 1963, mesečno zaradi 4.000 evra, fizioterapeuti mogu da računaju na plate od 7.500 do 9.000.

Zanimljivo, treneri u omladinskoj školi nisu baš toliko plaćeni, iako se Hofenhajm ponosi akademijom koja je poslednjih godina dala Nadijema Amirija (sada u Bajeru iz Levekuzena), Niklasa Zulea (Bajern), te Jonasa Hofmana (Borusija Menhengladbah). Treneri sa punim radnim vremenom dobijaju između 2.500 i 4.500 evra. Honorarci se plaćaju po učinku, plus putni troškovi.

Ovo su sve samo osnovne zarade, tu su naravno i premijee. Posebno bitne za sportski sektor. Ako se ciljevi zacrtani pred početak sezone ostvare obraduju se i ostali zaposleni. Dobiju recimo pola mesečne plate preko projektovane zarade. A pošto ciljeva ima više – može i više da se zaradi. U prvom timu čak i do sedam puta više.

Zanimljivi su i trenutni oglasi u Hofenhajmu. Pored onih uobičajenih za čistačice, trenere, zaposlene u školi jedan se konkurs posebno ističe: roditeljima zainteresovanim da budu domaćini na utakmicama. Njima se pak plaćaju samo troškovi.

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

"Želimo pobedu protiv Crvene zvezde"

Izvor: B92, 02.Dec.2020

Trener fudbalera Hofenhajma Sebastijan Henes najavio jeda nemački klub želi pobedu protiv Crvene zvezde i prvo mesto u grupi Lige Evrope...Hofenhajm će u četvrtak od 18:55 igrati u Beogradu protiv Crvene zvezde utakmicu petog kola Grupe L Lige Evrope...Nemački klub je prvi u grupi sa 12 bodova,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.