Izvor: MozzartSport.com, 11.Jul.2020, 09:03

Obradović o Holu: Ne mogu svi da daju koševe, mora neko da razmišlja kao plej

Trener Crvene zvezde uveren da će Amerikanac razigrati njegovu ekipu

Zasad samo stranci. Nogu je povukao Kamerunac, a naredna tri parafa na vernost stavili su Amerikanci. Uvereni su na Malom Kalemegdanu da su napravili dobar izbor u selekciji igrača, te da će uz Lendrija Noka, Džordana Lojda i Korija Voldena, možda najprijatnije iznenađenje za ovdašnju košaršaku publiku predstavljati >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Lengston Hol.

Diplomac Univerziteta Merese ozvaničio je saradnju na dve godine i u tom periodu trebalo bi da se potvrdi kao košarkaš koji će razigrati crveno-bele. Prema rečima trenera Saše Obradovića, za poentiranje će biti zaduženi drugi, dok će bivši prvotimac Prometeasa osmišljavati akcije.

Ne mogu svi da budu skoreri, mora da postoji i neko vezivno tkivo. Pogotovo u spoljnoj liniji, gde pored Voldena i Lojda, s kojima može da se kombinuje, moramo da imamo nekog ko više razmišlja kao plej. Hol to može. Ima veliku košarkašku inteligenciju. Uveren sam da će navijači biti prijatno iznenađeni“, ističe Obradović na stranicama Sportskog žurnala.

Ovog leta Sašini i Holovi putevi treći put su se ukrstili. Lane su bili akteri dva meča Evrokupa, gde je Obradovićev tadašnji tim Monako odmerio snage sa grčkim predstavnikom i tad se novom Zvezdinom treneru svideo 28-godišnji organizator igre.

Trebalo mu je vremena da se prebaci na evropski stil i zahteve koje ova vrsta košarke traži. Taj period adaptacije je daleko iza njega. Od igrača o kojima smo razmišljali i koji su nam dostupni, Hol se najviše uklapao u profil koji nam je neophodan. Opasan je, može da napadne iz pika, to su sve dobre osobine, ali njegova prva ideja je da razigra ekipu. Odličan je asistent, što je karakteristika o kojoj posebno moramo da vodimo računa prilikom sklapanja mozaika ekipe“.

Prema Obradovićevoj oceni, Hol pripada soju košarkaša koji nestaje sa scene.

„Ta pozicija striktno plej se sve više gubi, to je činjenica. Sve je manje pravih plejmejkera, pogotovo na evropskom tržištu. Tu je prosto nemoguće boriti se sa nekim timovima koji imaju daleko veće mogućnosti da dovedu igrače koji su ubrajaju u grupu pravih plejeva. Kao što su to, recimo, Pangos ili Hermanos, koji su ovog leta izuzetno naplatili kvalitet. Čak Hermanos, koji je bio interesantan Crvenoj zvezdi, nije čist plej“.

Inače, Crvena zvezda bi u narednim danima trebalo da dobije pojačanje i iz filijale FMP-a u liku centra Duopa Rita, moguće je da iz Železnika stignu još plej Aleksa Uskoković i bek Aleksa Radanov, ali je pažnja stručnog štaba svakako usmerena i ka drugim destinacijama.

Ako se pojavi neko ko može ekstremno da nam pomogne, verujem da ćemo reagovati u tom pravcu“, zaključio je za ŽurnalSaša Obradović.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.