Obradović: Biće teško u Istanbulu, imali smo dosta pehova

Izvor: B92, 01.Okt.2020, 14:05

Obradović: Biće teško u Istanbulu, imali smo dosta pehova

Košarkaši Crvene zvezde putuju u četvrtak u popodnevnim časovima za Istanbul, gde će u petak otvoriti sezonu duelom prvog kola Evrolige protiv Fenerbahčea.

Utakmica u "Ulker dvorani" igra se u petak od 19.45h.

Ekipa Fenerbahčea doživela je puno promena tokom leta u igračkom kadru, i na klupi gde je Željka Obradovića zamenio selektor Srbije Igor Kokoškov.

Crvenu zvezdu putuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Istanbul nekompletna, bez Emanuela Terija i bez evroligaške provere u pripremnom periodu.

Očekuje je težak posao u prvom zvaničnom nastupu nakon šest i po meseci od proglašenja pandemije virusa Covid-19.

"Očekuje nas teška utakmica, na prvom mestu i zbog činjenice da je prva nakon duge pauze. Gostujemo ozbiljnoj ekipi koja je doživela promene između dve sezone. Nema sumnje da će svi želeti da se dokažu na premijeri, svojim navijačima, novom treneru Igoru Kokoškovu. Zbog tih promena formiran je utisak u javnosti da je taj tim slabiji nego prošle sezone, ali to jednostavno nema svoje uporište u činjenicama. Došli su odlični igrači, vodi ih odličan trener, žele kao i mi dobro da otvore takmičenje, i sa te strane čeka nas izuzetno težak posao. Sa druge strane, mi nismo imali ozbiljniju proveru sa nekim Evroligašem tokom pripremnog perioda koja bi nam dosta pokazala za ovakvu utakmicu, i zbog toga nam na primer mnogo nedostaje onaj meč sa Efesom u Antaliji. Pripremali smo se tokom leta u novim Covid okolnostima, imali smo i taj peh sa Nokom, Teri koji je stigao kao zamena nije još uvek spreman, ekipa još uvek nije formirana. Bez obzira na sve, želimo da odigramo dobru, borbenu utakmicu, čime bi sebi dali šansu u Istanbulu da dođemo do rezultata", rekao je trener Saša Obradović pred put u Istanbul.

Branko Lazić.

"Novi početak, sada u vrlo specifičnim okolnostima, bez publike, ali ipak na gostujućem parketu u Istanbulu. Ekipa Fenera jeste doživela brojne promene, ali to je iz igračkog ugla, uvek dodatni motiv za sve novopridošle da se pokažu na startu. Ostali su neki vrlo važni igrači, počev od De Koloa i Veselog. Izuzetno jaka ekipa u koju je ubačena i nova sveža krv, stigao je selektor Igor Kokoškov. Mi smo takođe doživeli promene, nismo još uigrani, nismo ni kompletirani kao tim, ali očekujem kao što uvek kažem, da se borimo, držimo dogovora iz svlačionice. Duga je pauza iza nas, radujemo se početku takmičenja i utakmicama jer smo poslednju zvaničnu odigrali još sa Makabijem", rekao je kapiten crveno-belih.

Odmah po povratku u Beograd, sledi novo testiranje i putovanje u Zagreb, gde će Crvena zvezda gostovati ekipi Cibone u ponedeljak.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ZVEZDA IDE NA NOGE FENERU: Obradović pominjao PEHOVE, ali i moguće IZENANĐENJE (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2020

Crveno-beli kreću iz Istanbula...Košarkaši Crvene zvezde putuju u četvrtak u popodnevnim časovima za Istanbul, gde će u otvoriti sezonu duelom prvog kola Evrolige protiv Fenerbahčea. Utakmica u "Ulker dvorani" igra se u petak od 19.45 časova...Ekipa Fenerbahčea doživela je puno promena tokom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.