ONI SU OBELEŽILI POBEDU NAD ČUKARIČKIM: Crvena zvezda sa četiri debitanta na prolećnoj premijeri

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2022, 18:07

ONI SU OBELEŽILI POBEDU NAD ČUKARIČKIM: Crvena zvezda sa četiri debitanta na prolećnoj premijeri

Ispraćeni aplauzom sa tribina.

U pobedi Crvene zvezde nad ekipom Čukaričkog od 3:0, čak četiri igrača upisala su prve minute u zvaničnim utakmicama za prvi tim crveno-belih - Ohi, Kristijano Pićini, Nemanja Motika i Nikola Stanković.

Novajlija od koga se možda i najviše očekuje u nastavku sezone, nastavio je da rešeta mreže protivnika. Ohi Omoižuanfo se prvi put upisao u strelce u zvaničnim utakmicama za Crvenu zvezdu, a prvenac je postigao u 74. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << minutu utakmice protiv ekipe sa Banovog brda. Internacionalac iz Norveške je svojim partijama na pripremnim utakmicama u Antaliji najavio svoje golgeterske sposobnosti u Crvenoj zvezdi, pošto je u sve tri utakmice postigao pogodak.  Ohi je prethodne sezone u norveškom šampionatu bio najbolji strelac, kada je na 29 utakmica postigao 27 golova.

Iako je na pripremama u Turskoj doživeo lakšu povredu mišića, Kristijano Pićini je bio spreman za prolećnu premijeru. Za Pićinija je debi u crveno-belom dresu označio novi početak u karijeri, a na jučerašnjem susretu pružio je odličnu partiju u kojoj je prikazao veliku borbu i želju za dokazivanjem. Dvadesetdevetogodišnji Italijan stigao je u Zvezdu iz španske Valensije, a očekuje se da će popuniti mesto na poziciji desnog beka.

Nemanja Motika je u klub došao iz velikog Bajerna iz Minhena, ali nije krio oduševljene kada je stigao u Crvenu zvezdu. Momak rođen 2003. godine, dobio je priliku u 83. minutu duela, pokazao je svojim spretnim driblinzima i potezima zašto je doveden u Zvezdu. Nemanja je od malih nogu navijač crveno-bele ekipe, pa je i za njega ovo ostvarenje dečačkog sna.

Za Nikolu Stankovića se ne može reći da je novajlija, pošto je ovaj osamnaestogodišnji mladić prošao sve omladinske kategorije Crvene zvezde, a prethodni deo sezona proveo je u Grafičaru, razvojnom timu. Stanković je za prvi tim Zvezde debitovao 12. februara 2022. godine, a pre tačno 27 godina i jednog dana, 11. februara 1995. godine, prvi put je na Marakanu istrčao njegov prezimenjak i trener – Dejan Stanković.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.