Neuspela osveta, poraz koji obećava

Izvor: RTS, 28.Nov.2013, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neuspela osveta, poraz koji obećava

Crvena zvezda - Makabi 76:78 (kraj). Zvezda nadoknadila minus od 18 poena protiv Makabija, ali nije uspela da prelomi meč. Crveno-beli fantastičnom odbranom i šutiranjem za tri poena, ušli u triler završnicu sa "ponosom Izraela", ali nisu imali sreće. Nelson i Radenović najefikasniji kod domaćeg, Skorcijanitis sa 22 poena dominantan kod gostujućeg tima.

Da je Demarkus Nelson imao malo više sreće sekundu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pre kraja meča, ova priča bi bila drugačija. Ovako, još jednom možemo da konstatujemo da Crvena zvezda nije iskoristila priliku da se pobedompribliži plamanu u top 16 fazu takmičenja. Na kraju, Crvena zvezda - Makabi 76:78.

Dobar početak Zvezde, neizvesno prvo poluvreme, dominacija Makabija u trećoj četvrtini i sjajna serija Zvezda za triler završnicu - ovako bi ukratko mogao da se opiše meč u Pioniru.

Nošena sjajnim navijanjem, Zvezdini igrači odlično su otvorili meč. Snažna odbrana, kao i lakoća nalaženja rešenja u napadu, obeležili su prvu četvrtinu. Ipak, čini se da je baš u tom periodu Zvezda propustila priliku da nanese veću štetu rivalu.

Već u drugoj deonici, Makabi je pokazao deo svojih mogućnosti. Nezaustavljiv je bio Sofoklis Skorcijanitis, koji je već u prvom poluvremenu postigao 13 poena.

A onda, kada je počelo drugo poluvreme, na terenu je postojala samo jedna ekipa. Snažna odbrana Makabija, praćena polukontrama i dobrim šutiranjemza tri poena, iz minuta u minut podiže prednost "ponosa Izraela". Izgledalo je kao da je sve gotovo.

Ipak, Zvezda se budi u poslednjoj deonici. Simonović i Radenović bili su pokretači velike energije, koju su odmah ispratili mnogobrojni navijači, a kada su se priključili Šilb i Nelson, bilo je jasno da nas očekuje neizvesna završnaica.

Igrači Makabija, kao da nisu očekivali da domaći mogu do preokreta, delovali su odsutno. Ipak, gosti su u samom finišu meča imali dosta sreće, pošto se poslednji napad crveno-belih završio klizanjem Nelsona, sa čime je otišla i poslednja nada da Zvezda može do pobede.

Srećom, ostalo je još prilika. Crveno-beli već naredne sedmice gostuju Panatinaikosu u OAKA areni, gde će imati priliku za novo dokazivanje.

Najefikasniji u domaćem timu bili su Nelson i Radenović sa po 12 poena, dok je Šilb postigao 11. Kod gostiju se istakao Skorcijanitis sa 22 postignuta poena.  

Ovako je protekao meč u Pioniru:

20.44 - Crveno-beli odlučila da prave faul, 11 sekundi do kraja.Blu promašuje prvo bacanje, drugo pogađa. Nelson promašuje pod košem Makabija, novi faul, sekund i po do kraja. Ponovo Blu, sada pogađa prvo, promašuje drugo, utakmica je završena - 76:78.

20.39 - Smit pogađa samo jedno bacanje. Nelson promašuje za dva, ali Rajs gubi loptu. Trideset sekundi do kraja, lopta za crveno-bele. Šilb pogađa dva slobodna bacanja, nerešeno je 14 sekundi pre kraja meča - 76:76.

20.36 - Sofo je u igri, ali promašuje dva bacanja. Simonović pogađa novu trojku. Skorcijanitis prekida fantastičnu seriju Zvezde, igraju se poslednja dva minuta. Sada i Radenović pogađa trojku, Zvezda gubi 74:75.

20.29 - Sada Radenović pogađa uz faul. Novi poeni krilnog centra crveno-belih, a onda i asistencija za Nelsona. Odlična odbrana Zvezde, Nelson pogađa u kontri, samo je "minus pet", Blat traži minut odmora - 68:73.

20.26 - Nova trojka Šilba. Zvezda je ispod deset poena prednosti. Smit postiže dvojku, a Šilb ponovo pogađa za tri. Ne dozvoljava Rajs da se Zvezda potpuno vrati u život, pet vezanih poena, Makabi opet na plus 12 - 59:71.

20.20 - I poslednju deonicu Skorcijanitis otvara svojim poenima, ovoga puta sa linije slobodnih bacanja. Uzvraća Lazić u poslednjim trenucima napada. Nelson pogađa trojku, dok je pod košem fauliran Lazić - 53:64.

20.10 - Dženkins pogađa trojku i vraća živost među crveno-bele. Ingls vraća trojku, ali Simonović postiže novu. Zvezda trojkama pokušava da ostane u igri, ali Makabi svaki put odgovori istom merom - 46:60. Rajs pogađa u poslednjim trenucima treće četvrtine, pa Makabi u poslednju ulazi sa16 poena prednosti.

20.04 - Blažič sa linije slobodnih bacanja prekida seriju Makabija, ali na drugoj strani uzvraća Sofo. Fantastično zakucavanje Tajusa donosi gostima ubedljivu prednost koju povećava Ohajon - 37:50.

19.57 - Počelo je drugo poluvreme. Skorcijanitis nastavlja seriju iz prvogdela, pogađa uz faul Marjanovića. Pogađa i Ohajon, Makabi ima najubedljiviju prednost - 33:40. Novi poeni Makabija, Radonjić je prinuđen da zatraži minut odmora.

Poluvreme - Što se tiče strelaca, kod Crvene zvezde poeni su podeljeni, a najefikasniji je Mitrović sa šest poena. Sa druge strane, fantastičan je Skorcijanitis sa 13 poena. Gosti su nešto uspešniji u šutu iz igre i asistencijama, dok je Zvezda bolja u skokovima. Sasvim izjednačeno prvo poluvreme u Pioniru.

19.39 - Hikman pogađa trojku iz polukontre, nova smena u vođstvu. Smušena završnica prvog poluvremena na obe strane, pa na veliki odmor gosti iz Tel Aviva odlaze sa minimalnom prednošću - 33:35.

19.32 - Skorcijanitis postiže 13. poen, Katić nema rešenja. Dženkins pogađa trojku uz faul Pninija, Zvezda vraća prednost. Ohajon pravi nesportskuličnu, ali Dženkins koristi samo jedno slobodno bacanje, na drugoj strani Pnini dva puta precizan - 33:32.

19.26 - Ohajon se upisuje u listu strelaca, a posle poena Blua Makabi ponovo dolazi do prednosti. Značajno neefikasnija druga četvrtina, što se može pripisati dobrim odbranama na obe strane.Mitrović poentira u kontranapadu - 28:27.

19.20 - Druga četvrtina počinje poenima Blažiča. Devin Smit pogađa drugu trojkuna meču i vraća Makabi u život. Nova izgubljena lopta za Zvezdu, Tajus pogađa uz faul.Majstorija Nelsona, Zvezda vodi 26:23.

19.12 - Nova trojka za Zvezdu, ponovo pogađa Lazić. Mitrović postiže poene posle skoka u napadu, a crveno-beli igraju odličnu odbranu u ovim trenucima. Ipak, Skorcijanitis postiže deseti poen na meču. Radenović siguran sa linije slobodnih bacanja i postavlja konačan rezultat prve četvrtine - 22:18.

19.05 - Posle poena na obe strane, novu trojku za Zvezdu pogađa Šilb. Sa druge strane siguran Sofo, Lazić pogađa novu trojku. Dobar početak Zvezde, ali trojku vraća Pnini pa Makabi ostaje u životu. Big Sofo je nezaustavljiv na početku meča, osam poena grčkog centra i Makabi ponovo vodi - 15:16.

19.01 - Počeo je meč u Pioniru, prvi napad za goste iz Izraela. Prvu trojku na meču za goste pogađa Devin Smit, istom merom uzvraća Nelson. Odličan napad Zvezde zakucavanjem završava Marjanović i crveno-beli vode 5:3.

19.00 - Za Zvezdu meč počinju Nelson, Lazić, Šilb, Mitrović i Marjanović. Posebno će zanimljiv biti duel srpskog centra sa korpulentnim Sofoklisom Skorijanitisom.

18.50 - Deset minuta ostalo je do početka meča u Pioniru. Tribine ispunjene, atmosfera se podiže.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.