Nema kome Crvena zvezda nije dala gol VIDEO

Izvor: B92, 31.Dec.2018, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema kome Crvena zvezda nije dala gol VIDEO

Iza Crvene zvezde je veom uspešna i efikasna godina.

Izabranici Vladana Milojevića golmane rivala uspeli su da matiraju 78 puta tokom protekle polusezone od čega su 55 pogodaka postigli u domaćem šampionatu, 17 na internacionalnoj sceni i šest u Kupu Srbije.

Najveći doprinos impresivnom učinku dao je El Fardu Ben, najbolji strelac šampiona Srbije sa 17 golova pored kojih je stigao i četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << puta da asistira.

Neretko su rivale stavljali na muke i Veljko Simić i Milan Pavkov sa po sedam pogodaka, a povratnik u "crveno-bele" redove koji je letos stigao iz Zemuna upisao je i sedam asistencija, pa sa Markom Marinom i Lorencom Ebisiliom deli prvo mesto među "pakerima".

Zvezda je iz igre postigla 54 gola od kojih 36 iz postavljenih napada, a 18 kroz kontranapade. Zanimljivo, 24 pogotka "crveno-beli" su postigli napadima kroz sredinu, dok su akcije po desnom krilu donele tri slavlja manje, a sa levog boka u pogotke je pretočeno devet pokušaja.

Skoro trećinu, odnosno 24 gola, tim iz Ljutice Bogdana dao je posle prekida. Sedam puta su igrači bili su precizni sa bele tačke, posle kornera su tresli mrežu 11 puta, a jedna lopta završila je iza leđa golmana direktno iz slobodnog udarca. Četiri gola bila su proizvod uigranih akcija posle prekida, a jedna lopta je posle napada iz auta završila u mreži.

Kad su periodi igre u pitanju, odbrane rivala najviše puta su kapitulirale od 60. do 75. minuta – 15 puta, jednom manje od 30. do 45, a potom slede periodi od 45. do 60. (13) i od 15. do 30. minuta (12).

Najefikasniji meč "crveno-beli" su odigrali na stadionu "Rajko Mitić" u okviru 8. kola Superlige kada je u Beogradu savladan Radnik rezultatom 6:0. Mreže rivala tim Vladana Milojevića nije uspevao da zatrese samo u četiri od 37 duela, protiv Spartaksa, Salcburga, Napolija i Liverpula, ali se svakom rivalu odužio bar jednim pogotkom u revanšu.

Podatak da je Crvena zvezda postigla gol protiv svakog rivala, kao i da je na odmor otišla uz niz od 47 superligaških duela na kojima je postigla pogodak, jasno govori o efikasnosti šampiona Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.